Seime bus pristatyta A. Patamsio kristalinės keramikos paroda

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Antradienis, 2019 m. gruodžio 3 d.
Renginio pradžia: 11:00
Renginio vieta: Seimo II rūmų parodų galerija

Gruodžio 3 d., antradienį, 11 val. Seimo II rūmų parodų galerijoje (įėjimas laisvas) bus atverta Algimanto Patamsio kristalinės keramikos paroda „Dangaus kristalai“. Paroda eksponuojama Seimo narės Monikos Navickienės iniciatyva 2019 m. gruodžio 2–15 dienomis.

„Kūryboje bandau atskleisti kelią į gamtos ir dvasios harmoniją. Visą apimanti Visata man yra gyvenimo ir kūrybos stimuliatorius, atskleidžiantis būties prasmę. Amato paslapčių įsisavinimas, nuolatiniai formos ir glazūros ieškojimai žadina vaizduotę ir leidžia kurti visiškai naują tikrovę“, – sako Algimantas Patamsis.

 

Menininkas Algimantas Patamsis 1979 m. baigė keramikos studijas Lietuvos valstybiniame dailės institute (dabar Vilniaus dailės akademija). Nuo 1979 m. dalyvauja parodose Lietuvoje ir užsienyje. Nuo 1985 m. yra Lietuvos dailininkų sąjungos narys.

Galaktikų spiečiai, dangaus skliaute įsižiebusios žvaigždės, reti brangakmeniai, apšarmojusių langų raštai – tokius vaizdus galima įžvelgti Algimanto Patamsio kūrinių paviršiuje. Jis – vienas tų retų šiuolaikinių keramikų, dekoruojančių savo kūrinius kristaline glazūra. Vienintelis Lietuvoje, vienas iš nedaugelio pasaulyje, kur priskaičiuojama iki kelių šimtų „kristalo alchemikų“. „Paprasta forma, sudėtinga glazūra ir sunkus technologijos procesas, malonumą teikiantis rezultatas“, – taip savo kūrybos specifiką apibūdina keramikas.

Parodose pradėjęs dalyvauti nuo 1979 m. savo unikalius kūrinius pristatęs meno žinovams bei gerbėjams tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, šiandien A. Patamsis yra vertinamas kaip vienas geriausių keramikos technologijų žinovų ir kaip savitas menininkas. 2005 m. keramikas su savo darbais dalyvavo pirmojoje tarptautinėje kristalinių glazūrų parodoje „Crystallines 2005“, vykusioje Prancūzijoje, 2013 m. – tarptautinio kongreso „Crystallines 2013“ parodoje Ispanijoje.

Parašykite komentarą