Seimo narys Žygimantas Pavilionis: Baltarusijoje statoma atominė jėgainė yra visos Europos Sąjungos ekologinio, energetinio, karinio, sveikatos ir teritorijos saugumo problema

2019 m. gruodžio 2 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Gruodžio 1–3 dienomis Helsinkyje vykstančioje LXII Sąjungos reikalų parlamentinių komitetų konferencijoje (COSAC) dalyvaujanti Seimo Europos reikalų komiteto delegacija diskutuoja apie naujosios Europos Komisijos prioritetus ir jos darbo programą, kuri artimiausiu metu bus pristatyta Europos Sąjungos institucijoms.

Diskusijoje su Europos Komisijos pirmininko pavaduotoju Marošu Ševčovičiumi (Maroš Šefčovič) Seimo Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas Žygimantas Pavilionis paragino naująją Europos Komisiją kuo glaudžiau bendradarbiauti su nacionaliniais parlamentais ir atsižvelgti į specifines konkrečių valstybių narių problemas.

Jis priminė konferencijos dalyviams, kad Lietuva integracijos į Europos Sąjungą metu paaukojo savo branduolinę pramonę, būdama įsitikinusi visos branduolinės saugos svarba. Tuo metu dabar visai šalia Vilniaus Baltarusijos statoma nauja atominė jėgainė yra akivaizdi grėsmė visos ES branduoliniam saugumui. „Šis klausimas, – kalbėjo Ž. Pavilionis, – yra ne tik Lietuvos, bet ir visos Europos Sąjungos ekologinio, energetinio, karinio, sveikatos ir teritorijos saugumo problema, todėl kviečiu ES institucijas ir nacionalinius parlamentus bendradarbiauti siekiant, kad ES kaimyninių šalių vykdomi infrastruktūros projektai nekeltų grėsmės Lietuvos Respublikos aplinkai ir gyventojams“. Atkreipdamas dėmesį į ES šalių solidarumą, kaip vieną pagrindinių būsimos Europos ateities konferencijos temų, Ž. Pavilionis paragino Europos Komisiją atsižvelgti į šį Lietuvai ypač aktualų klausimą.

Pridedama Mato Maldeikio nuotrauka.

 

Parengė: Europos reikalų komiteto biuro patarėja Renata Lygienė,

tel. 8 5 2396592, el. p. renata.lygiene@lrs.lt

 

Parašykite komentarą