Vaistai irgi sensta. Atnešk juos į vaistinę

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Antradienis, 2019 m. gruodžio 3 d.
Renginio pradžia: 09:00
Renginio pabaiga: Antradienis, 2019 m. gruodžio 3 d.
Renginio vieta: Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys, Alytus, Marijampolė

Mieli žiniasklaidos atstovai,

Gruodžio 3 d., antradienį, septyniuose šalies miestuose vyks akcija „Vaistai irgi sensta. Atnešk juos į vaistinę“. Jos metu kviečiame visuomenę atnešti pasibaigusio galiojimo, nebetinkamus vartoti vaistus. Skatinant aktyvumą, pirmiems 1000 žmonių bus padovanoti hematogenai.

Akcijos sumanytojos – Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto magistrantės. Vaistų rūšiavimo svarbą akcentuoja ir VU Chemijos ir geomokslų fakulteto Organinės chemijos katedros prof. dr. Viktoras Masevičius. Jis tvirtina, kad dėl netinkamo rūšiavimo, sąvartyne atsidūrę antibiotikai – išties pavojingi aplinkai. Pasak profesoriaus, irdamos antibiotinės medžiagos turi įtakos nepagydomų ligų atsiradimui, o tai, ko gero, viena didžiausių grėsmių žmonijos išlikimui ateityje.

Tai, kad visuomenei trūksta informacijos, ką daryti su netinkamais naudoti arba pasibaigusio galiojimo vaistais, parodo atlikta nereprezentatyvi internetinė apklausa – daugiau nei pusė respondentų tvirtino, kad dėl vaistų nerūšiavimo kaltas informacijos trūkumas. 66 proc. apklaustųjų pripažino, kad tokius vaistus išmeta į šiukšlių dėžę. Nereikalingų ir pasibaigusio galiojimo vaistų savo namuose turi 67 proc. apklaustųjų. Vaistinių tinklo „Eurovaistinė” duomenimis, kasmet senų vaistų į vaistines atnešama vis daugiau. Vien šiais metais jau pristatyta daugiau nei pusė tonos.

Akcija „Vaistai irgi sensta. Atnešk juos į vaistinę“ vyks visą dieną – 9–17 val., todėl bet kuriuo metu atvykę į akcijoje dalyvaujančias vaistines galėsite pakalbinti mūsų vaistininkus, kurie papasakos, ką galima grąžinti, ko ne, galės parodyti, kiek vaistų surinkome per akciją ir kaip atrodo tos rūšiuojamos „šiukšlės”. Kartu, žinoma, kviečiame ir Jus atnešti savo vaistinėlėje rastus nebetinkamus vartoti vaistus.

Turime galimybę pakalbinti ir univeristeto magistrantes, ir Chemijos ir geomokslų fakulteto Organinės chemijos katedros prof. dr. Viktorą Masevičių. 

Būsime dėkingi už pranešimą, kada atvyksite, taip galėsime užtikrinti, kad vaistininkai būtų pasiruošę atsakyti į Jūsų klausimus.

Daugiau informacijos apie šią akciją ir akcijoje dalyvaujančių vaistinių sąrašą rasite siunčiamame pranešime.

Parašykite komentarą