Tvarūs sprendimai – konkurencingam verslui ir sveikai visuomenei

Jau šį ketvirtadienį (gruodžio 5 d. 13.00 val.) Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA) ir Ekologinio dizaino asociacija (EKODA) kviečia į unikalią, pirmą tokią Lietuvoje architektūros, statybos, urbanistikos ir dizaino konferenciją „Tvari gyvenvietė sveikam gyvenimui“. 

Neatsitiktinai pasirinktoje erdvėje, miško apsuptyje, dizaino, architektūros, urbanistikos, sociologijos, inovacijų ekspertai kalbės apie tai, ar esame pasiruošę gyventi tvariai ir kaip tai veikia miestus, pastatus, architektūrą, vietos verslą, taip pat pristatys tvarios plėtros tendencijas ir investicijas į inovacijas, aptars socialiai atsakingo verslo modelius.

„Tvarumas yra labai plati sąvoka – tai ir socialinė atsakomybė, ir žmogaus bei gamtos santykis, ir orientacija į tvarius, išliekamąją vertę turinčius projektų rezultatus. Mums, kaip agentūrai, valdančiai Europos Sąjungos investicijas, nepaprastai svarbūs tvarumo principai, kurie, tiesą sakant, paliečia labai daug skirtingų sričių. Mes skatiname įmones diegti įrangą, mažinančią taršą gamybos procesuose ir naudoti gamybos kaštus taupančias žaliavas ir energiją. Raginame gamintojus naudoti ekologišką projektavimą ir ekologinį ženklinimą, diegti aplinkosaugos vadybos sistemas, taip pat skatiname Lietuvos įmones naudoti ekologinio dizaino instrumentus ir taikyti žalias technologijas,“ – teigia Lietuvos verslo paramos agentūros direktorius Aurimas Pautienius-Želvys.

Lietuvos verslo paramos agentūra drauge su Ekonomikos ir inovacijų ministerija šiuo metu kviečia investuoti į inovacinių gaminių ir technologijų kūrimą pagal ES investicijų priemonę „Eksperimentas“, taip pat kviečia diegti netechnologines ekoinovacijas pagal priemonę „Eco-inovacijos LT“, o artimiausiu metu rengiasi paskelbti gaminių ir paslaugų dizaino projektiniams sprendimams skirtą priemonę „Dizainas LT“ bei ekologiškų technologijų, mažinančių  klimato kaitos ir šiltnamio efekto padarinius, diegimui numatytų ES investicijų priemonę „Eco-inovacijos LT+“.

“Investicijos į sprendimus, naudingus aplinkosaugai, artimus ekologijai, šiandien ypatingai svarbios verslui. Tvarumo principų taikymas yra vienas iš veiksnių, lemiančių verslo konkurencingumą,” – apie atsakingo požiūrio į aplinką svarbą verslui sako konferenciją „Tvari gyvenvietė sveikam gyvenimui“ pradėsianti Ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jekaterina Rojaka.

Lietuvos verslo paramos agentūra kviečia prisijungti prie konferencijos ir auginti tvaresnę Lietuvą!

Daugiau apie renginį skaitykite čia.

Parašykite komentarą