Kaune maltiečių palaikyti atvyks Prezidentė Dalia Grybauskaitė

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Šeštadienis, 2019 m. gruodžio 7 d.
Renginio pradžia: 12:00
Renginio pabaiga: Šeštadienis, 2019 m. gruodžio 7 d.
Renginio vieta: Kauno Rotušės aikštėje

Jau tampa gražia tradicija, kad maltiečių senelių paramos akcija „Maltiečių sriuba” keliauja per Lietuvą primindama, kad Kalėdų laukimo laikotarpiu žmogiška atjauta ir gerumas turėtų būti svarbiausi, kad jų negalima pamesti šventinio šurmulio metu.

Gruodžio 7 d. „Maltiečių sriubos” karavanas įsikurs Kaune. Čia Rotušės aikštėje nuo 12 val. iki pat 18 val. Kauno maltiečiai miestiečius ir miesto svečius vaišins karšta sriuba. Renginio kulminacija numatyta 14 val. – maltiečių palaikyti atvyks Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Kiekvienais metais prie šios paramos akcijos prisidedanti Prezidentė linki, kad žmonių gerumą visus metus jaustų tie, kurie patiria nepriteklių, yra vieniši ar sergantys, kuriems, trūksta draugiško apkabinimo ar pašnekesio.

Bendravimo džiaugsmą ir sotesnį kąsnį vienišiems ir skurstantiems į namus atneša maltiečiai. Kaune senelius, vaikus ir neįgaliuosius lanko 40 savanorių. Šiųmetinės kauniečių akcijos tikslas – kad išsipildytų kalėdinė visų, ir savanorių, ir globotinių, svajonė. Labai reikia neįgaliesiems pritaikyto autobusiuko, nes dauguma lankomų žmonių turi judėjimo negalią. Tad maltiečiai savanoriai neretai jiems būna vieninteliai pagalbininkai nuvykti ten, kur jiems labai reikia. O reikia ir pas daktarą, valstybines institucijas, į bažnyčią ar prie artimųjų kapelių… O kartais norisi tiesiog iškeliauti į gamtą su būriu draugų. Pavyzdžiui, praėjusią vasarą buvo išpildyta Kauno maltiečių globojamųjų svajonė pamatyti jūrą. Sunku patikėti, bet kai kurie senoliai jūrą matė pirmą kartą savo gyvenime!

Tad kviečiame visus šį šeštadienį į Kauno Rotušės aikštę prisijungti prie maltiečių, palaikyti ir paremti, kad Kaune visus metus būtų daugiau linksmesnių, nevienišų ir sotesnių žmonių. Ateikite su vaikais – tegul mūsų mažieji patiria dalijimosi džiaugsmo pamokas. Tuos, kurie nemėgsta sriubos, vaišinsime lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ specialiai akcijai iškeptu ir padovanotu tortu.

Maltiečiai atvykti prašo už tuos kurie neprašo patys, tik tyliai laukia mūsų pagalbos. Išgirskime jų tylėjimą ir padovanokime jiems Kalėdas.

Parašykite komentarą