Prezidentas pasveikino Suomiją nepriklausomybės metinių proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda savo ir visų Lietuvos žmonių vardu nuoširdžiai pasveikino Suomijos Prezidentą Sauli Niinistö ir visus suomius nepriklausomybės metinių proga ir palinkėjo visokeriopos sėkmės, klestėjimo, saugumo ir taikos.

„Džiaugiuosi, kad per vizitą Jūsų šalyje galėjau dar kartą įsitikinti, jog Lietuva ir Suomija, vienijamos stiprios Europos vizijos, glaudžiai bendradarbiauja daugelyje sričių. Vertiname glaudų Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimą NB8 formatu. Tikiu, kad, stiprindami savo valstybių dialogą tiek dvišaliais, tiek regioniniais ir žemyno darbotvarkės klausimais, prisidėsime ne tik prie mūsų šalių, bet ir prie viso Europos žemyno žmonių saugumo ir visapusiškos gerovės užtikrinimo“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Prezidentas pasveikino Suomiją su sėkmingu pirmininkavimu Europos Sąjungos Tarybai šį pusmetį. Pasak valstybės vadovo, Suomija – patikima Lietuvos partnerė ir sąjungininkė Europos Sąjungoje. Abi šalys artimai bendradarbiauja vystant Suomijos ir Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos partnerystę. Susidurdamos su panašiais saugumo iššūkiais ir grėsmėmis Lietuva ir Suomija veikia kartu, kad užtikrintų regiono saugumą ir klestėjimą.

Parašykite komentarą