LVŽS frakcijos seniūnas ragina Seimo valdybą vadovautis Specialiųjų tyrimų tarnybos rekomendacijomis

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis po skandalingo Seimo valdybos sprendimo grąžinti Seimo nariams privilegijas kreipėsi į  Lietuvos Respublikos Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT). Gavęs STT vertinimą, LVŽS seniūnas kreipiasi į Seimo valdybą ir ragina atsisakyti kenksmingų valstybei veiksmų, vadovautis STT rekomendacijomis ir priiminėti skaidrumą Seimo veikloje užtikrinančius sprendimus.


„Mums neramu, kad Seimo valdyboje daugiau balsų turint opozicijai, priiminėjami neskaidrūs sprendimai, galimai siekiant pakenkti LVŽS ir diskredituoti valdančiąją daugumą visuomenės akyse. Tokius kelius ir priemones vertiname kaip sąmoningą kenkimą šaliai, diskredituojant ne mūsų frakciją, o visą Seimą, kuriuo pasitikėjimas žmonių akyse akivaizdžiai senka. Kad tai naudinga opozicijai artėjant rinkimams, tikriausiai niekam nekyla abejonių“, – sako R. Karbauskis.


Pasak jo, tokių priemonių, kaip Seimo narių gerbūvio gerinimas be aiškių taisyklių ne tik mažina pasitikėjimą Seimu, bet ir rodo visuomenei pavyzdį, kad neskaidrūs sprendimai šioje valstybėje gali būti toleruojami.


Atsižvelgdami į LVŽS frakcijos 2019 m. lapkričio 18 d. prašymą, STT atliko spalio 23 d. Seimo valdybos priimto sprendimo vertinimą.


„Parlamentinių lėšų skyrimas, naudojimas ir atsiskaitymas už jas visuomenei turi būti aiškiai reglamentuojamas. Niekuo nepateisinamas šios Seimo valdybos sprendimas suteikti Seimo nariams galimybes mokesčių mokėtojų pinigus naudoti be jokios atsakomybės ir atskaitomybės“, – sako LVŽS frakcijos seniūnas R. Karbauskis, komentuodamas STT antikorupcinio vertinimo išvadą ir teigia, kad siekdami aiškaus bei skaidraus Seimo narių lėšų su parlamentine veikla susijusioms išlaidoms skyrimo, naudojimo ir atsiskaitymo proceso teisinio reguliavimo, LVŽS frakcija STT pastabas ir pasiūlymus persiųs Seimo valdybai, tikėdamasi, jog tai padės skaidrinti joje priimamus sprendimus.

STT rekomendacijas rasite prisegtame dokumente.

Parašykite komentarą