„Claros Schumann salonas“ – tai pianistės G. Gedvilaitės įkvėptas koncertų ciklas, į vieną visumą sujungiantis muziką, literatūrą, dailę ir teatrą.

Renginio tipas: koncertas
Renginio data: Trečiadienis, 2020 m. sausio 8 d.
Renginio pradžia: 18:30
Renginio pabaiga: Trečiadienis, 2020 m. sausio 8 d.
Renginio vieta: Klaipėdos koncertų salė

Claros Schumann salonas. Širdies istorijos

Guoda Gedvilaitė –  Clara Schumann (fortepijonas)

Motiejus Bazaras – Johannes Brahms  (fortepijonas)

Vilhelmas Čepinskis – Joseph Joachim (smuikas)

Gleb Pyšniak – Robert Hausmann (violončelė)

Programa: Clara Schumann, Robert Schumann, Johannes Brahms

 

„Claros Schumann salonas“ – tai kūrybingosios pianistės Guodos Gedvilaitės įkvėptas koncertų ciklas, į vieną visumą sujungiantis muziką, literatūrą, dailę ir teatrą. Jis nukelia klausytoją į XIX amžių, kurio salone susitinka kompozitoriai, rašytojai, aktoriai, dailininkai. Istorinius personažus įkūnija šių dienų mūsų šalies muzikinio pasaulio asmenybės.

Pirmoji salono dalis vyks Diuseldorfe Schumannų namuose, kur talentinga pianistė ir kompozitorė Clara Schumann draugams ir svečiams organizuodavo muzikinius vakarus. Kaip tik šiuose namuose užsimezgė ilgametė Schumannų draugystė su kompozitoriumi Johannesu Brahmsu.

Antrojoje salono dalyje persikelsime į Frankfurtą prie Maino, kur Clara keletą metų gyveno ir dirbo Frankfurto konservatorijoje. Tuo metu ji intensyviai koncertuodavo su savo ilgamečiu scenos partneriu vengrų kilmės smuikininku Josephu Joachimu. O vokiečių violončelininkas Robertas Hausmanas su J. Brahmsu buvo neišskiriamais muzikos partneriais.

Minėtus XIX amžiaus muzikus koncerte įkūnys Guoda Gedvilaitė –  Clara Schumann (fortepijonas), Motiejus Bazaras – Johannesas Brahmsas  (fortepijonas), Vilhelmas Čepinskis – Josephas Joachimas (smuikas), Glebas Pyšniakas – Robertas Hausmannas (violončelė).

Šio salono antroji pavadinimo dalis Širdies istorijos“ atskleis menininkų tarpusavio santykius ir liudys apie tai, kad išmintingosios C. Schumann širdis, mintys, jausmai iki gyvenimo pabaigos buvo skirti J. Brahmsui ir vyro Roberto Schumanno atminimui.

 

 

Bilietai –  14 Eur | Taikomos nuolaidos 

Parašykite komentarą