Lietuvos įmonę MILVITEKA įsigijo Prancūzijos pramoninių svarstyklių gamybos lyderė PRECIA MOLEN, taip stiprindama savo pozicijas Šiaurės ir Rytų Europoje

Lietuvos įmonė MILVITEKA (www.milviteka.lt) praneša apie tai, kad 2019 m. gruodžio 11 d. 100% jos akcijų įsigijo Prancūzijos įmonių grupė PRECIA MOLEN (www.preciamolen.com), projektuojanti, gaminanti ir parduodanti specializuotus svėrimo sprendimus.

PRECIA MOLEN, kurios verslo ištakos siekia 1887 metus, yra viena iš specializuotų svarstyklių bei svėrimų sistemų gamybos lyderių pasaulyje. PRECIA MOLEN tiekia platų sprendimų spektrą – nuo laboratorinių, pašto bei automobilinių svarstyklių iki svėrimo sistemų mažmenai, žemės ūkiui, maisto, chemijos, krovos, logistikos, energetikos, statybos bei kitai pramonei. Grupė turi septynias gamybines bazes visuose kontinentuose ir distribucijos tinklą, apimantį daugiau kaip 100 pasaulio šalių.

MILVITEKA, įkurta 1995 m., projektuoja ir gamina birių produktų transportavimo, dozavimo bei apdorojimo įrangą – įskaitant grandiklinius, sraigtinius bei juostinius konvejerius, kaušinius elevatorius, bunkerines svarstykles ir didmaišių dozavimo įrengimus.

MILVITEKA įsikūrusi Gargžduose ir yra viena iš birių produktų apdorojimo sprendimų montavimo bei gamybos lyderių Lietuvoje. Įmonėje dirba 64 darbuotojai. Jos apyvarta siekia apie 5 milijonus eurų. Bendrovei ir toliau vadovaus Edvardas Milkintas – vienas iš ligšiolinių bendrovės vadovų ir akcininkų.
„Šio įsigijimo dėka PRECIA MOLEN savo asortimentą praplečia svėrimo technologijas papildančiais produktais ir įgauna galimybes statyti ištisus grūdų terminalus bei įgyvendinti didelės apimties projektus trąšų, energetikos, atliekų tvarkymo ir kituose sektoriuose. Lietuvoje esančio efektyviai veikiančio ir konkurencingo gamintojo įsigijimas taip pat atveria PRECIA MOLEN dideles verslo galimybes Rusijos, Skandinavijos bei Rytų Europos šalyse.“, – sandorį įvertino Rene Colombel, PRECIA MOLEN Grupės prezidentas.

„Garsios prancūzų įmonių grupės susidomėjimas nuosavus technologinius sprendimus kuriančia Klaipėdos rajono įmone bei jos įsigijimas rodo neeilinį Lietuvos inžinerijos įvertinimą. Mūsų šeima įdėjo į MILVITEKĄ daug širdies ir mums buvo labai svarbu, į kokias rankas ji pateks – esame laimingi, kad verslas bus tęsiamas ir vystomas dar aukštesniu ir globalesniu lygiu. Mūsų darbuotojams tai irgi reikš stabilumą, dar spartesnį tobulėjimą ir platesnes galimybes“, – komentavo MILVITEKA įkūrėjas Liudvikas Milkintas. 

Šis sandoris yra svarbus žingsnis PRECIA MOLEN tarptautinės plėtros strategijos įgyvendinime.

MILVITEKA konsolidavimas nuo 2020 m. sausio 1 dienos leis PRECIA MOLEN 2020 metais viršyti 140 milijonų eurų apyvartą ir padidinti eksporto dalį iki beveik 50%.

Sandorį įgyvendino tarptautiniai verslo pardavimo specialistai BCMS, bendradarbiaujant su advokatų kontoromis TGS Baltic ir Glimstedt bei audito kompanija PwC.

Sandorio suma neskelbiama.

Parašykite komentarą