Seimo Energetikos ir darnios plėtros komisija pritarė Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisoms

2019 m. gruodžio 12 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Gruodžio 11 d. Seimo Energetikos ir darnios plėtros komisija posėdyje keturiems nariams balsavus „už“ ir trims susilaikius, pritarė Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo Nr. VIII-2043 17 straipsnio pakeitimo įstatymo projektui Nr. XIIIP-3782 ir pasiūlė pagrindiniam, Teisės ir teisėtvarkos komitetui, jį tobulinti, atsižvelgiant į gautas pastabas ir pasiūlymus.

Projekto aiškinamajame rašte nurodoma, kad projektu siekiama atsisakyti perteklinio, statistiniais tyrimais eismo saugumo srityje nepagrįsto reikalavimo dviratininkams važiuojant šviesiuoju paros metu gyvenvietėse dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba būti įsijungus (uždegus) baltą šviesos žibintą priekyje ir raudoną šviesos žibintą gale, o ne gyvenvietėse šį reikalavimą numatyti važiuojant važiuojamąja kelio dalimi, išskyrus dviračių takus, pėsčiųjų ir dviračių takus ir dviračių juostas.

Kaip teigia autoriai, įstatymo projektu siekiama važiavimą dviračiu padaryti estetiškai ir komfortiškai patrauklesniu – nemažinant eismo saugumo, atsisakyti perteklinių reikalavimų dviračių eismui šviesiuoju paros metu.

Projektą iki svarstymo Seimo posėdyje dar turės apsvarstyti pagrindinis komitetas.

Daugiau informacijos:

Energetikos ir darnios plėtros komisijos pirmininkas

Virgilijus Poderys, mob. 8 668 42 152

 

Parengė

Seimo kanceliarijos patarėja

Živilė Rožėnaitė, tel. (8 5) 239 6828, el. p. zivile.rozenaite@lrs.lt

 

 

Parašykite komentarą