Virtuozų duetas: J. Mačys (fleita) ir M. Katinas (fortepijonas) pristato naują programą.

Renginio tipas: koncertas
Renginio data: Sekmadienis, 2020 m. sausio 12 d.
Renginio pradžia: 18:30
Renginio pabaiga: Sekmadienis, 2020 m. sausio 12 d.
Renginio vieta: Klaipėdos koncertų salė

Žiemos fantazija

Justinas Mačys (fleita)

Mantautas Katinas (fortepijonas)

Programa: Pietro Morlacchi, Theobald Boehm, Sergej Rachmaninov, Ferenc Liszt, Pablo Sarasate, Balys Dvarionas, Antonio Bazzini

 

Po dešimties metų vėl susitinkantis virtuozų duetas pristato naują programą ir pirmąkart koncertuoja Klaipėdos klausytojams. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos ir Londono karališkosios muzikos akademijos absolventai fleitininkas Justinas Mačys ir pianistas Mantautas Katinas atliks visų pamėgtus ir laukiamus jau klasika tapusius kūrinius. Nuo lyriškų Balio Dvariono melodijų iki temperamentingų Georges Bizet muzikos gūsių, palytėtų Pablo Sarasate’s muzikinės fantazijos, nuo virtuoziškų Ferenco Liszto rapsodijų iki dramatiškų Sergejaus Rachmaninovo opusų – ši įvairiaspalvė programa atgaivins gražius prisiminimus ir leis atsikvėpti po kasdienybės maratono.

  • Mačys aktyviai dalyvauja Lietuvos muzikiniame gyvenime kaip solistas ir kamerinės muzikos atlikėjas. Jis grojo su Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentų simfoniniu, Klaipėdos ir Šv. Kristoforo kameriniais orkestrais, ansambliu „Musica Humana“. Atlikėjo koncertų geografijoje – Danija, Vokietija, Austrija, Šveicarija, Italija, Prancūzija, Latvija, Rusija, Estija, Lenkija.
  • Katinas, kurį pianistė Anne Queffelec apibūdina kaip „turintį puikią techniką ir veržlų temperamentą“, pelnė klausytojų palankumą ne tik kaip solistas, bet ir dalyvaudamas šiuolaikiniuose daugiadisciplininiuose projektuose, kuriuose muzika derinanama su daile, poezija, literatūra ir teatru. 2010 m. jis laimėjo pirmąją vietą ir specialųjį „Philomuses“ asociacijos apdovanojimą tarptautiniame „Ile de France“ pianistų konkurse. M. Katinas koncertavo su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu, Lietuvos ir Šv. Kristoforo kameriniais orkestrais.

 

Parašykite komentarą