Kitokia gerai žinoma istorija

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Šeštadienis, 2019 m. gruodžio 28 d.
Renginio pradžia: 17:00
Renginio pabaiga: Šeštadienis, 2019 m. gruodžio 28 d.
Renginio vieta: Rokiškio kultūros centras

Senųjų metų palydos po keturių metų pertraukos sugrįžta į Rokiškio Kultūros centro Didžiąją salę. su žinoma istorija ir charizmatiškuoju personažu Šreku papasakota kitaip apie mus visus…
Muzikiniame spektaklyje „Tiesiog Šrekas“ žinoma istorija režisierės Neringos Danienės sumanymu bus pasakojama remiantis šiandieninio pasaulio aktualijomis: apie kitokius žmones, esančius šalia mūsų – kodėl visuomenė jų bijo, vengia, nesupranta, atstumia… Atsakymą lyg ir žinome – todėl, kad jie kitokie. Bet mūsų poelgiai dažnai nesuprantami.
Tradiciškai istorija bus pasakojama per dainą ir šokį. Muzikinis spektaklis bus šventiškas ir Naujametinis, tinkamas tiek mažiesiems žiūrovams, kurie atpažins personažus, tiek suaugusiems, kurie susimąstys apie gyvenimiškas situacijas, kurias pasakos garsusis operos solistas, tenoras Rafailas Karpis.
„Personažą kuriant visų pirma būtina žinoti, kokia yra režisieriaus koncepcija. Savo įsivaizdavimą reikia nuolat lyginti su režisieriaus matymu, ar mintys tapačios. Žinoma, visuomet stengiantis pridėti ką nors savita, tai, kas tavo, ar tiesiog pabandyti išgyventi jo gyvenimą, tam tikrą jo gyvenimo epizodą, kad jis būtų savitas ir tuo pat metu turėtų kažkokį savo gyvenimą, – nors, žinoma, perėjusį per mano smegenis, bet savitą…“ – sako tenoras, kuriam patiko režisierės mintis papasakoti šią istoriją per „kitokio“ žmogaus prizmę.
Operos solistui artimas ir komedijos žanras: „Komedija – tai viena iš seniausių dramos formų: tai puiki galimybė pasijuokti, visų pirma iš savęs, nes dažniausiai komedijose mes matome juokingas situacijas ir lyginame jas su savo patirtimi. Tikrai dažnai atrandam tai, kas yra būdinga mums visiems. Taip pat tai yra puikus būdas bent truputėlį pabėgti nuo kasdieninės rutinos arba pažiūrėti į ją truputėlį lengviau, ir gerai pasijuokus žingsniuoti toliau“, – linksmai pasakoja R. Karpis.
Asilėlį, puikiai žinomą šmaikštų Šreko draugą, įkūnys aktorius, kraštietis, „Auksinių scenos kryžių“ laureatas, buvęs Rokiškio liaudies teatro režisierius, XXXV profesionalių teatrų festivalio „Vaidiname žemdirbiams“ pagrindinio vyro vaidmens laureatas, Rytis Saladžius. Kalbantis asilas yra šmaikštus, lyg ir kvailas personažas, tačiau pasakantis daug teisybės.
Muzikiniame spektaklyje išvysime atlikėją, kraštietę Viktoriją Krivickaitę, kuri antrus metus sėkmingai tęsia vokalo studijas Jungtinėje Karalystėje Mančesteryje. Viktorijai besimokant Rokiškyje, dalyvaujant stovykloje „Kuriu ir mokausi“, režisierė Neringa Danienė pasiūlė pagrindinį vaidmenį spektaklyje „Nutildytos mūzos“ – įkūnyti Matildą Olkinaitę.
„Tiesiog Šrekas“ istoriją pasakos ir Viktorija Jaševskaja, baigusi Vilniaus kolegijos Menų ir kūrybinių technologijų fakulteto Muzikinio teatro studijų programą, muzikiniuose spektakliuose ir miuzikluose įkūnijanti nepamirštamus personažus (miuziklai „Sekstetas“, „Alisa stebuklų šalyje“). Rokiškėnai Viktoriją pagrindinės vienuolės – motinėlės vaidmenyje matė spektaklyje „Šounuolynas“ festivalio „Vaidiname žemdirbiams“ metu.

Kaip įprasta šiems renginiams, scenoje pasirodys daug personažų – muzikinis spektaklis apjungia kūrybiškus miesto žmones: kolektyvus bei pavienius asmenis, įdomius, atpažįstamus veidus. Intriguoja, kokiame amplua išvysime Rokiškio rajono savivaldybės merą Ramūną Godeliauską ir Administracijos direktoriaus pavaduotoją Valerijų Rancevą…
Muzikiniame spektaklyje dalyvaus Rokiškio kultūros centro ir Choreografijos mokyklos kolektyvai, vokalinė grupė „Bella Fa“. Choreografiją šiemet kuria net 4 choreografės: Rima Bielovienė, Snieguolė Skardžiuvienė, Aušra Laukaitytė, Ieva Lapelytė.
Bilietus galite įsigyti
https://www.ticketmarket.lt/lt/e/renginys/muzikinis-spektaklis-tiesiog-srekas-rokiskis-kulturos-centras-bilietai-20191228

Parašykite komentarą