Prezidentas: Jungtinė Karalystė išliks artima Lietuvos sąjungininkė

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį dalyvavo Europos Vadovų Tarybos (EVT) darbo sesijoje ir euro grupės viršūnių susitikime.

ES valstybių ir vyriausybių vadovai aptarė ketvirtadienį vykusių Jungtinės Karalystės (JK) rinkimų rezultatus, „Brexit“ procesą, taip pat patvirtino mandatą deryboms dėl ateities santykių su JK, šiai pasitraukus iš Bendrijos.

„Tikiu, kad, pasiekę sutarimą dėl tvarkingo Jungtinės Karalystės išstojimo iš ES, mes galėsime išlaikyti artimą ir ambicingą strateginę partnerystę“, – sakė Prezidentas Gitanas Nausėda.

Šalies vadovas pabrėžė, kad Jungtinė Karalystė yra artima Lietuvos sąjungininkė užsienio politikos, gynybos ir kibernetinio saugumo srityse. Be to, abi šalys palaiko glaudžius ekonominius ryšius plėtojant finansinių paslaugas, prekybą, mokslą ir technologijas, JK gyvena gausi lietuvių bendruomenė.

Euro grupės viršūnių susitikime buvo diskutuojama apie Europos stabilumo mechanizmo (ESM) stiprinimą, bankų sąjungos užbaigimą, apie biudžetinės priemonės konkurencingumui ir konvergencijai euro zonoje kūrimą.

Parašykite komentarą