Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos pranešimas: palaipsniui didinami „vaiko pinigai“ ateityje pagerins demografinę padėtį

2019 m. gruodžio 17 d. pranešimas žiniasklaidai

 

Seimo Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos (LSDD) pasiūlymas išmokas kiekvienam vaikui didinti iki 70 eurų bus įgyvendintas 2021 m., o jau netrukus, nuo sausio 1 d., kiekvienas vaikas kas mėnesį gaus nebe po 50, bet po 60 eurų. Daugiavaikių šeimų vaikai ir neįgalieji – gaus papildomai po 40 eurų jau kitąmet.

„Socialdarbiečių“ pasiūlymą palaipsniui didinti išmokas visiems vaikams šiandien palaikė didžioji dalis parlamentarų. LSDD frakcijos seniūnas Rimantas Sinkevičius sako, kad toks sprendimas yra kompromisinis. O frakcijos narys Seimo Pirmininko pavaduotojas Gediminas Kirkilas džiaugiasi, kad kova dėl vaiko pinigų pagaliau baigėsi, ir ją laimėjo visi be išimties Lietuvos vaikai.

„Šeimos nuspręs, kur tuos pinigus panaudoti – kažkas juos išleis neformaliam ugdymui – būreliams, kažkas – maistui, kažkas – sauskelnėms, tačiau „vaiko pinigų“ didinimas padės mažinti šeimų socialinę atskirtį, skatins auginti daugiau vaikų, o tai pagerins valstybės demografinę padėtį ateityje“, – sako G. Kirkilas.

 

Lietuvos socialdemokratų darbo frakcija

Evelina Butkutė-Lazdauskienė

Mob. 8 650 48 830

Parašykite komentarą