Seimas patvirtino principinės kariuomenės struktūros teikimo, tvirtinimo ir keitimo procedūros pokyčius

Seimui šių metų liepą priėmus Krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymo ir Nacionalinio saugumo pagrindų įstatymo pakeitimus, nuo kitų metų keičiasi principinės kariuomenės struktūros teikimo, tvirtinimo ir keitimo procedūra.

Atsižvelgiant į tai, Seimas priėmė įstatymą (projektas Nr. XIIIP-4156(2), patvirtindamas nuolatinę principinę Lietuvos kariuomenės struktūrą nuo 2020 m. sausio 1 d. Ši struktūra bus atnaujinama tik pasikeitus saugumo aplinkai, nacionalinio saugumo politikos prioritetams ir uždaviniams, krašto apsaugos sistemos finansavimui ar Lietuvos kariuomenės personalo komplektavimo poreikiams.

Priimtu teisės aktu patvirtinta principinė Lietuvos kariuomenės struktūra ir sukomplektuoti reikiami ribiniai (minimalūs ir maksimalūs) karių ir kariuomenės darbuotojų skaičiai. Principinė kariuomenės struktūra parengta atsižvelgiant į siekį užtikrinti Lietuvos kariuomenės iškeltų karinių tikslų įgyvendinimą ir tarptautinių įsipareigojimų vykdymą.

Bendras ribinis karių skaičius įstatymu nustatomas nuo 20 790 iki 26 850.

Principinės kariuomenės struktūros, karių ir Lietuvos kariuomenės darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis ir gaunančių darbo užmokestį iš valstybės biudžeto ir valstybės pinigų fondų (išskyrus darbuotojus, gaunančius darbo užmokestį iš Europos Sąjungos struktūrinės, kitos Europos Sąjungos finansinės paramos ir tarptautinės finansinės paramos lėšų (išskyrus techninės paramos lėšas), ribinio skaičiaus patvirtinimo įstatymas (projektas Nr. XIIIP-4156(2) priimtas 108 balsavime dalyvavusiems parlamentarams vieningai balsavus už.

Parašykite komentarą