Seimo valdybos ir Seniūnų sueigos posėdžiai bus transliuojami tiesiogiai

Nuo kitų metų vasario 1 d. Seimo valdybos ir Seniūnų sueigos posėdžiai bus transliuojami tiesiogiai, o jų vaizdo įrašai skelbiami viešai. Išimtis dėl transliacijų galios tik rengiant uždarus ar apklausos būdu rengiamus Seimo valdybos posėdžius. Už šias Seimo statuto pataisas (projektas Nr. XIIIP-4125(2) balsavo 77 Seimo nariai, prieš – 5, susilaikė 28 parlamentarai.

Pagal priimtas naujas nuostatas Seimo interneto svetainėje taip pat bus skelbiamos Seimo valdybos ir Seniūnų sueigos posėdžių darbotvarkės.

Pasak pataisų iniciatorių, tikimasi, kad viešas Seimo valdybos ir Seniūnų sueigos posėdžių transliavimas, vaizdo įrašų bei darbotvarkių skelbimas didins informacijos apie Seimo veiklą prieinamumą, užtikrins didesnį Seimo atvirumą visuomenei, sukurs palankesnes sąlygas žiniasklaidos veiklai nušviečiant įvykius Seime.

„Šiuo metu Seimo valdybos bei seniūnų sueigos posėdžių darbotvarkės nėra viešos, šie posėdžiai nėra transliuojami, jų įrašai taip pat nėra vieši arba nebūna daromi, tad informacija visuomenei bei žiniasklaidai apie šių Seimo padalinių veiklą pateikiama fragmentiškai ir visa apimtimi nėra prieinama“, – pažymima dokumento aiškinamajame rašte.

Seimas taip pat Statute nusprendė įtvirtinti Seimo komitetų posėdžių transliavimą Seimo interneto svetainėje. Transliuojami nebus tik uždari posėdžiai.

Seimo komitetų ir komisijų (išskyrus Seimo Etikos ir procedūrų ir Peticijų komisijų) posėdžių transliacijos pradėtos nuo praėjusių metų spalio mėn., jų transliavimo tvarka nustatyta Seimo valdybos sprendimu.

Šiuo metu visi besidomintys parlamento veikla turi galimybę tiesiogiai stebėti Seimo, Seimo komitetų ir komisijų posėdžius, spaudos konferencijas, kitus parlamente vykstančius įvairius renginius.

Parašykite komentarą