Pokyčiai „TRINITI“: keičiasi valdymas, V.Viešūnaitė skiriama vadovaujančia partnere ir auga kontoros partnerių gretos

Advokatų kontora „TRINITI“ naujuosius metus pasitinka pokyčiais. Keičiasi įmonės valdymo struktūra ir joje atsiranda nepriklausomas valdybos narys. Kontoros vairą Lietuvoje perima partnerė Vilija Viešūnaitė, o partnerių gretas papildo dvi šioje komandoje augusios profesionalės Agnė Varnelienė ir Agnė Ustinovičienė.

Advokatų kontoros „TRINITI“ valdybą nuo šiol sudarys kontoros partneriai Vilija Viešūnaitė, Linas Sabaliauskas ir Aurelija Rutkauskaitė bei nepriklausomas valdybos narys, kuris bus renkamas iš patyrusių verslo vadybos profesionalų. Šis ketvertas pakeis buvusią penkių kontoros partnerių valdybą. Pasirįžusi keisti Lietuvos advokatų kontorose nusistovėjusią valdybų formavimo praktiką, „TRINITI“ yra pirmoji advokatų kontora Lietuvoje modernizavusi verslo vadybą pagal vakarietišką advokatų kontorų praktiką, kuomet jos valdymui pasitelkiamos kompetencijos iš išorės.

„Augant kontorai ir plečiantis partnerių ratui efektyviai priimti vis sudėtingesnius ir kompleksiškesnius verslo vystymo sprendimus tampa iššūkiu. Todėl keičiame valdymo struktūrą siaurindami partnerių valdyboje ratą ir įtraukdami į šių sprendimų priėmimą patyrusį nepriklausomą verslo strategą. Džiaugiuosi, jog savo kultūra esame atviri sprendimams, kurie užtikrina pažangą, todėl šiandien esame pirmoji advokatų kontora Lietuvoje, kurioje patyręs vadybos profesionalas taps nepriklausomu valdybos nariu. Tai nauja praktika mūsų tarptautinei kontorai, todėl tikimės, jog šį naują įmonės valdymo modelį netolimoje ateityje įdiegsime ir Latvijoje bei Estijoje“ – sako Vilija Viešūnaitė, kuri šių metų pradžioje vadovaujančio partnerio pareigose pakeitė Liną Sabaliauską. Nuo 2018 m. ji kartu su Linu Sabaliausku dalinosi vadovaujančio partnerio atsakomybėmis, tad šis pokytis buvo planuotas.

Vilija Viešūnaitė yra viena iš „TRINITI“ bendraįsteigėjų iki šiol kontoroje ėjusi partnerės, Intelektinės nuosavybės teisės praktikos grupės regiono vadovės bei Ginčų sprendimo praktikos grupės Lietuvoje vadovės pareigas. V.Viešūnaitė yra pripažinta intelektinės nuosavybės ir žiniasklaidos, ginčų sprendimo ekspertė, turinti daugiau nei 20 metų profesinės patirties. Ji taip pat yra Lietuvos ir Europos patentinė patikėtinė, Europos Sąjungos prekių ženklų asociacijos (ECTA) Autorių teisių komiteto narė, Lietuvos patentinių patikėtinių instituto pirmininkė bei Vilniaus komercinio arbitražo teismo arbitrė.

Linas Sabaliauskas „TRINITI“ biurui Lietuvoje vadovavo nuo advokatų kontorų grupės Baltijos šalyse įkūrimo 2011 metais. Per šį laikotarpį kontora išaugo iki 26 komandos narių, iš kurių 22 teisininkai, bei daugiau nei padvigubino partnerių skaičių Lietuvoje. Pavyko ženkliai padidinti ir komandos narių individualų efektyvumą: palyginus su antraisiais veiklos metais, 2019 m. pabaigoje jis buvo didesnis nei du kartus. Per septynerius metus vadovaujant L.Sabaliauskui daugiau nei du kartus išaugo ir vidutinis kliento pajamų krepšelis, o klientų, kurie patiki savo klausimus dviem ar trims „TRINITI“ pabaltijo biurams palyginti su tuo pačiu laikotarpiu metų pabaigoje buvo tris kartus daugiau. Per šį laikotarpį kontoros klientų gretose tapo linksniuojami tokie visame pasaulyje žinomi vardai, kaip „Audi“, FIFA, „DB Engineering & Consulting“, „Crocs“, lietuvių startuoliai „Deeper“, „Millo“, „Oxipit“ ir kt. Apie 80 proc. „TRINITI“ klientų – užsienio kapitalo bendrovės.

„Per visą šį laikotarpį kryptingai siekti efektyvumo visose veiklos srityse mums padėjo jau kontoros veiklos pradžioje apibrėžtos aiškios vidaus procesų taisyklės, komandos motyvacijos strategija ir sukurtas svarus pagrindas darbuotojų karjeros planavimui. Todėl labai džiaugiuosi, kad šiandien perduodu išties stiprios kontoros vairą, kuri ką tik modernizavusi vadybą yra pasiruošusi dar vienam šuoliui su nauja energija“ – sako L.Sabaliauskas.

„Džiaugiuosi šiuo komandos pasitikėjimu, nes laukia išties įdomus ir pilnas iššūkių metas. Turime didelių planų: ir toliau auginsime komandą, plėsime kompetencijų ratą. Na ir fiziškai tai padaryti bus ženkliai paprasčiau, mat jau šių metų vasario mėn. keliamės į naujas, erdvesnes biuro patalpas Vilniaus gatvėje“ – pasakoja apie artimiausius kontoros planus Vilija Viešūnaitė. Su plėtros planais susijęs ir augimas kontoros partnerių komandoje.

Nuo šių metų „TRINITI“ kontoroje Lietuvoje – 7 partneriai. Metų pradžioje jų gretas papildė advokatės Agnė Varnelienė ir Agnė Ustinovičienė, kurios prie kontoros prisijungė 2016 m. Abi jos turi 13 metų profesinę patirtį. A.Varnelienė turi sukaupusi svarią patirtį energetikos, , komercinės ir įmonių teisės srityse bei teisminiuose ginčuose. Tuo tarpu A.Ustinovičienės specializacija ir patirtis apima mokesčių, žemės ūkio, bankroto ir restruktūrizavimo teisę bei ginčų sprendimą.

„Manau, jog atspirties taškas tolesniems planams yra puikus. Pastarieji veiklos metai mūsų kontorai buvo sėkmingi. Pritraukus naujus profesionalus, tačiau nesikeičiant jų skaičiui kontorai pavyko pasiekti 17 proc. apyvartos augimą“ – sako V.Viešūnaitė.

Reikšmingiausi advokatų kontoros „TRINITI“ 2019 m. projektai – „Danpower Baltic“ įsigijimo sandoris, elektroninių pinigų ir mokėjimo įstaigos licencijos gavimas tarptautinėj rinkoje veikiančiam Lietuvių startuoliui „TransferGo“, laimėta teisminė „Louis Vuitton“ byla dėl fizinių asmenų teisinės atsakomybės įsivežant prekių falsifikatus. Kontora sėkmingai padėjo prisitaikyti dešimtims įmonių prie naujojo Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) pasikeitimų.

Praėjusiais metais kontoros Lietuvoje klientais tapo Prancūzijos atsinaujinančios energetikos grupė „Idex“, Vokietijos koncernas „Volkswagen“, didžiausias Lietuvos biochemijos mokslininkų startuolis „Droplet Genomics“, teikiantis savo paslaugas tokiems universitetams kaip Harvardas, Oksfordas, Europos molekulinė biologijos laboratorija ir kt.

———-

„TRINITI“ yra viena lyderiaujančių verslo teisės advokatų kontorų Baltijos šalyse. Tarptautiniuose teisės žinynuose už savo profesionalumą reitinguojama kontora, kurioje 20 partnerių ir daugiau nei 60 teisininkų komanda, teikia pilno spektro teisines paslaugas vietos ir užsienio klientams.

Parašykite komentarą