Seimo nario Dainiaus Kepenio spaudos konferencija: Ekologinė nelaimė Klaipėdoje: tolimesni visuomenės ir ministerijos žingsniai bei abipusis bendradarbiavimas

Šiandien, sausio 14 d., 9:30 val., įvyks spaudos konferencija, kurioje Seimo narys Dainius Kepenis drauge su visuomenininkėmis Ligita  Girskiene ir Raimonda Zabore atskleis, kaip ilgą laiką mynė valstybinių įstaigų slenksčius dėl klaipėdiečių, kurie eilę metų kentė smarvę pietinėje miesto dalyje. Visuomenininkės dar 2012 m. kėlė klausimą, kaip įmonė ,,Grigeo Klaipėda’’ beveik triskart padidinusi gamybos apimtis, išleidžia nuotekas. 

Per ilgus metus, kovojant dėl klaipėdiečių sveikatos, kurie buvo priversti kęsti kenksmingus kvapus, visuomenininkės sukaupė didelį kiekį tiesioginių ir netiesioginių kvapų taršos įrodymų, kurie atskleidžia galimai neteisėtą ,,Grigeo’’ ir kitų gamybinių objektų veiklą Klaipėdoje bei Klaipėdos rajone.

Spaudos konferencijoje bus aptariami tolimesni visuomenės ir susijusių valdžios institucijų veiksmai sprendžiant vieną didžiausių ekologinių nelaimių Lietuvoje. Taip pat akcentuojama visuomenės bei Seimo, Aplinkos apsaugos ministerijos inicijuotų aplinkos apsaugos ir kitų įstatymų pakeitimų paketo priėmimo svarba. Būtent beprecedentės Aplinkos ministerijos, Seimo ir visuomenininkų pastangos leidžia tikėtis, kad bus sukurta tokių nelaimių užkardymo įstatyminė bazė bei tvari ir principinga taršių gamybinių objektų kontrolės sistema.  

Ilgą laiką nespręstos aplinkos apsaugos problemos, tapo iš esmės tapo svarbios tik dabartinei Vyriausybei, ne tik atkreipiant į tai  dėmesį, bet ir pradėjus daryti realius žingsnius dėl kvapų taršos mažinimo. Realius darbus įrodo ir keturių aplinkosauginių įstatymų pakeitimų paketas kurie buvo parengti Aplinkos ministro Kęstučio Mažeikos bei Klaipėdos bendruomenės iniciatyva.

Spaudos konferencija vyks Seimo spaudos konferencijų salėje (Seimo II rūmai, 2 aukštas). Maloniai kviečiame žiniasklaidos atstovus dalyvauti. 

Šią spaudos konferenciją galite stebėti ir internetu per Youtube kanalą. Tiesioginės transliacijos nuorodą rasite čia: https://www.youtube.com/watch?v=dztVfSYYV-0&fbclid=IwAR0TBK1JFwx9zLisWE9FPcwUlhwlA1spTzZ–UYY2AZcbTSlxerRYyYltbI

Parašykite komentarą