Konferencijoje Kaune šiandien – apie gerovės valstybės idėją ir jos įgyvendinimą

Gerovės valstybė yra daugeliui priimtinas galimų pokyčių vaizdinys – tačiau reikia gerai apsvarstyti, kokie būtent pokyčiai yra reikalingi Lietuvai, kokius politinius, ekonominius ar socialinius mechanizmus galima pritaikyti mūsų šalyje. Šiems klausimams bus skirta konferencija „Gerovės valstybės kontūrai Lietuvai“, kuri vyks Kaune, Vytauto Didžiojo universitete (VDU), šiandien, sausio 17-ąją.

Pasak vieno iš konferencijos organizatorių, VDU Viešosios komunikacijos katedros profesoriaus Lauro Bielinio, šis renginys yra puiki proga prisiminti, kad gerovės valstybę kuriame visi kartu – ne tik valdžia, bet ir visuomenė.

„Politinė ir socialinė Lietuvos valstybės raida iššaukia esminių pokyčių poreikius. Gerovės valstybės vizija tampa natūraliu siekiu, tačiau iškyla poreikis įvertinti visas galimybes ir sukurti priimtiną bei efektyvų šio projekto įgyvendinimo modelį. Šis tikslas nėra tik atskirų politikų ar institucijų reikalas – gerovės valstybė kuriama kartu ir atsakomybė tenka visiems“, – pabrėžia prof. L. Bielinis.

Renginyje pranešėjai kvies diskutuoti apie įvairius gerovės aspektus – ne tik politinius ar ekonominius, tačiau ir psichologinius, švietimo klausimus. Konferenciją atidarys Jo Ekscelencija Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, pranešimus skaitys VDU rektorius prof. Juozas Augutis, „Swedbank“ vyr. ekonomistas Nerijus Mačiulis, Vilniaus politikos analizės instituto direktorė Virginija Būdienė, VDU Socialinės ir politinės kritikos centro vadovas prof. Gintautas Mažeikis ir kiti.

„Žmonės ieško namų. Gerovės valstybės neradę čia, jau emigravo pusė milijono tautiečių“, – atkreipia dėmesį VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto dekanas prof. Šarūnas Liekis, kuris konferencijoje aptars, ar gerovės valstybę galima sukurti dabartinės valdžios valdymo modelyje.

Konferencija „Gerovės valstybės kontūrai Lietuvai“ vyks šiandien, sausio 17 d., penktadienį, 10 val., VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakultete (V. Putvinskio g. 23-103, Kaunas).

Konferencijos programa

Parašykite komentarą