Improvizacija baroko tema su V. Tarasovu ir V. Paukšteliu.

Renginio tipas: koncertas
Renginio data: Trečiadienis, 2020 m. kovo 18 d.
Renginio pradžia: 18:30
Renginio pabaiga: Trečiadienis, 2020 m. kovo 18 d.
Renginio vieta: Klaipėdos koncertų salė

Vladimiras Tarasovas (mušamieji)

Viktoras Paukštelis (fortepijonas)

Programa: Johann Sebastian Bach, Jean-Philippe Rameau, Domenico Scarlatti, Georg Friedrich Händel su džiazo improvizacijomis

Šioje programoje susitinka barokinė muzika ir šiuolaikinė improvizacija – įspūdingasis jaunosios kartos pianistas Viktoras Paukštelis ir patyręs džiazo meistras Vladimiras Tarasovas. Abu menininkai, garsėjantys ir kaip vizualiųjų menų talentai, šįkart ieškos bendro vardiklio tarp dviejų šimtmečiais nutolusių muzikos stilių. V. Paukštelis nuties barokinį garsų audinį, sudarytą iš Johanno Sebastiano Bacho, Jeano-Philippe Rameau, Domenico Scarlatti, Georgo Friedricho Händelio kūrinių, o meistriškai perkusiją valdantis V. Tarasovas apipins jį improvizaciniais elementais. Taip Koncertų salės akustiką papuoš netikėti ir kartu atpažįstami muzikiniai barokiniai gobelenai.

Ne paslaptis, kad baroko muzika kai kuriais bruožais artima šiuolaikinei improvizacijai: ji taip pat dažnai yra pagrįsta bosine linija, melodinė kūrinio linija vystoma pagražinimais, melizmomis, o jų atlikimo kokybė ir originalumas priklauso nuo atlikėjo meistrystės. Kitaip sakant, baroko epochos kompozitorius suteikdavo žymiai didesnę laisvę atlikėjui nei, pavyzdžiui, klasicizmo ar romantizmo laikais, kai šis buvo stipriau pririštas prie natų, tempinių bei dinaminių nuorodų. Tad barokas ir XXI a. improvizacinis džiazas yra panašūs savo prigimtimi ir būtent dėl to įdomūs V. Paukšteliui ir V. Tarasovui kaip muzikinio junginio elementai.

Kviečiame patirti netikėtų įspūdžių klausant barokinės fortepijono muzikos ir šiuolaikinės improvizacijos mušamaisiais!

Parašykite komentarą