„Medžio bitės“ įsikūrė ir Vilniuje: plėtrą paskatino kokybiškos medienos gaminių paklausa

Iki šiol ketverius metus Kaune veikusi medienos gaminių prekybos UAB „Medžio bitės“ atidarė medienos terminalą-parduotuvę Vilniuje. Į jį investuota apie 300 tūkst. eurų. Čia prekiaujama tik sertifikuotais medienos gaminiais statybai, dailylentėmis, grindinėmis ir terasos lentomis bei medžio tvirtinimo elementais ir priežiūros priemonėmis.

„Mūsų Kauno terminalas ir el. parduotuvė medziobites.lt pastaraisiais metais sulaukdavo vis daugiau pirkėjų iš Vilniaus regiono, kur ypač gausu statybų ir įkurtuvių, todėl buvo nuspręsta atidaryti parduotuvę arčiau klientų, – pasakoja Martynas Janėnas, UAB „Medžio bitės“ direktorius ir bendraturtis. – Be to, savo veikla įrodėme, kad ir Lietuvoje galima įsigyti ypač kokybiškos medienos gaminių, o tai mums subūrė medienos kokybę vertinančių ištikimų klientų ratą visoje šalyje“.

Prieš įkurdamas „Medžio bites“ M. Janėnas apkeliavo daugelį Lietuvos medienos gaminių pardavėjų ir įsitikino, kad smulkiam statybininkui ar kelių lentų pirkėjui įsigyti kokybiškos produkcijos – sudėtinga užduotis. Norėdamas palyginti rinkas tuomet jis aplankė ir kitas Baltijos bei Skandinavijos šalis, kur pamatė, kad čia gaminama ir parduodama medžio produkcija gerokai kokybiškesnė.

„Mes prekiaujame tik sertifikuotais medienos gaminiais, kuriuos tiekia mūsų asmeniškai patikrinti Estijos, Švedijos, Suomijos ir Lietuvos medžio perdirbėjai – tai klientams garantuoja nuolatinę kokybę, kuris yra vienas iš pagrindinių mūsų sėkmės kozirių, – teigia M. Janėnas. – Per šiuos metus taip pat įsitikinome, kad klientui reikia suteikti kuo kompleksiškesnes paslaugas, todėl teikiame konsultacijas, organizuojame pas mus įsigytų medžio gaminių logistiką visoje Lietuvoje, taip pat parduodame medžio darbams reikalingus instrumentus, tvirtinimo elementus, apsaugos priemones.“

Pasirinktas bendrovės kelias pasiteisino: jei 2017 m. apyvarta sudarė 1 mln. eurų, tai 2018 m. – 2,1 mln. eurų, o pernai – 3,3 mln. eurų.

A. Janėnas prognozuoja, kad kokybiškos, ypač statybinės konstrukcinės, medienos gaminių paklausa Lietuvoje artimiausiai metais gerokai augs: „Neatsakingi statybininkai, naudodami netinkamą medieną, Lietuvoje sukompromitavo medinius namus, kurie Skandinavijoje, Kanadoje ir kitose šalyse išgyvena renesansą. Mediena – atsinaujinanti žaliava, tai ne betonas ar metalas, o ir tokiems namas pastatyti naudojama žymiai mažiau energetinių resursų. O kur dar tokių pastatų ekologija ir medienos kuriamas jaukumas.“

Bendrovės „Medžio bitės“ tiekiami medienos gaminiai per ketverius veiklos metus panaudoti įrengti daugiau kaip 3 tūkst. terasų, 980 stogų konstrukcijų, 800 namų fasadų, 700 namų vidaus apdailai ir 500 namų konstrukcijoms.

Daugiau informacijos:

Martynas Janėnas, UAB „Medžio bitės” direktorius, 8-614-18004, www.medziobites.lt

Parašykite komentarą