Vyriausybės kanclerio pirmojo pavaduotojo D. Matulionio susitikimuose Briuselyje – diskusijos dėl NATO ateities ir Lietuvos vaidmens Aljanse stiprinimo

Sausio 23–24 d. Vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas Deividas Matulionis su darbo vizitu viešėjo NATO būstinėje Briuselyje. Čia jis susitiko su NATO generalinio sekretoriaus pavaduotoju Mircea Geoana, generalinio sekretoriaus pavaduotoju gynybos investicijų klausimais Camille’iu Grandu, generalinio sekretoriaus pavaduotoja politinių reikalų ir saugumo politikos klausimais Bettina Cadenbach, generalinio sekretoriaus pavaduotoju gynybos politikos ir planavimo klausimais Patricku Turneriu ir kitais aukštais pareigūnais bei diplomatais.

Susitikimuose buvo aptarti aktualūs NATO darbotvarkės klausimai, sprendimų, priimtų aukščiausio lygio susitikimų Velse, Varšuvoje, Briuselyje ir kitur metu, įgyvendinimas, parama Lietuvai ir Baltijos šalims bei Lietuvos vaidmens Aljanse stiprinimas, kiti klausimai.

Susitikimuose pakartota principinė Lietuvos pozicija dėl transatlantinių santykių ir Aljanso svarbos užtikrinant saugumą ir stabilumą Europoje bei už jos ribų, taip pat šalies įsipareigojimų Aljansui skirti ne mažiau kaip 2 proc. bendrojo vidaus produkto gynybai įgyvendinimo eiga ir tolesni planai.

Aptarti Aljanso santykių su Ukraina, Sakartvelu, taip pat su Rusija klausimai. Lietuva remia santykių su Ukraina ir Sakartvelu tolesnį visapusišką stiprinimą.

Parašykite komentarą