AB „Grigeo“ viešins informaciją apie nuotekų, oro ir vandens būklę

Grigiškėse įsikūrusi AB „Grigeo“ ketina diegti viešas stebėsenos platformas, kuriose bus galima sekti informaciją apie paimamo technologinio vandens, išleidžiamų nuotekų bei oro tyrimų rezultatus. Siekdama aukščiausių aplinkosaugos standartų, jau turimas aplinkosaugines sistemas bendrovė papildys automatizuotas procesais, leidžiančiais ne tik paprasčiau sekti duomenis, bet ir juos pateikti visuomenei. Šiuos veiksmus AB „Grigeo“ planuoja įgyvendinti per pirmąjį šių metų pusmetį.

„Maksimalus dėmesys aplinkosaugai yra viena svarbiausių mūsų užduočių. Norime išsklaidyti visas viešojoje erdvėje tvyrančias abejones dėl AB „Grigeo“ veiklos skaidrumo ir poveikio aplinkai. Naujieji ekologijos srities patobulinimai suteiks galimybę gyventojams stebėti aktualią informaciją ir įsitikinti įmonės veiklos tvarumu“, – teigia AB „Grigeo“ generalinis direktorius Tomas Jozonis.

Bendrovė planuoja automatizuoti iki šiol naudotą vandens monitoringo sistemą. Pasak T. Jozonio, tai leis efektyviau sisteminti gaunamus duomenis apie gamykloje sunaudojamo ir išleidžiamo vandens kiekius, technologinio vandens poreikį. Ši informacija bus pateikiama viešoje stebėsenos platformoje. Taip pat planuojama nuolat skelbti AB „Grigeo“ technologinio vandens ir nuotekų tyrimų rezultatus. Stebėsenos platformose gyventojai matys ir periodiškai atnaujinamus oro tyrimų duomenis, parodančius katilinių išmetamo anglies dvideginio kiekį. Viešai prieinami bus ir greito reagavimo į avarijas ir nestandartines situacijas veiksmų planai.

Jau įdiegtų ir būsimų aplinkosauginių sprendimų įgyvendinimui sukurta nauja, AB „Grigeo“ tvarumo vadovo, darbo pozicija. T. Jozonis teigia, kad bendrovė pasiryžusi ir toliau bendradarbiauti su aplinkosaugos institucijomis, remtis jų rekomendacijomis bei imtis papildomų veiksmų, kurie padės pasiekti dar aukštesnius aplinkosauginius standartus.

Parašykite komentarą