Čiurlioniukių sėkmė baleto konkursuose

Nuo 1973 m. kasmet rengiamas tarptautinis jaunųjų baleto artistų konkursas „Prix de Lausanne” (Šveicarija) yra ne kartą sulaukęs Lietuvos atstovių. Jame laimėjimus yra  pelniusios Rūta Jezerskytė (mokytoja Jelena Švedai, 1994 m.), Neli Beliakaitė (mokytoja Jolanta Vymerytė, 1995 m.), dalyvavo ir dabartinė LNOBT vedančioji solistė Kristina Gudžiūnaitė (mokytoja Beatričė Tomaševičienė, 2008 m.).

Šių metų konkurse, kuris tradiciškai vyksta sausio – vasario mėnesių sandūroje, taip pat skamba lietuviškas vardas. Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos auklėtinė Milda Luckutė, kurios mokytoja Deimantė Karpušenkovienė, yra jau ketvirtoji lietuvaitė dalyvaujanti šiame viename iš garsiausių konkursų, suburiančių jaunuosius šokėjus iš viso pasaulio baleto mokyklų. Prix de Lausanne 2020 žiūrovai galėjo sekti  77 dalyvių, atrinktų po 380 konkursui atsiųstų video peržiūrų, pasirodymus. Į konkurso finalą buvo atrinktas tik 21 šokėjas. Finalistų tarpe ir čiurlioniukė Milda Luckutė.

Beje, tai ne pirmas tarptautinis konkursas, kuriame dalyvauja M. Luckutė. 2019 m. lapkritį kito, taip pat svarbaus ir reikšmingo baleto konkurso – Youth America Grand Prix (YAGP) – pusfinalyje, kuris vyko Paryžiuje, Mildos talentas buvo pripažintas ir įvertintas net dviem aukso medaliais – klasikinio ir šiuolaikinio šokio kategorijose. Jai taip pat buvo suteikta teisė atstovauti Lietuvą YAPG konkurso finale, vyksiančiame 2020m. balandžio mėnesį Niujorke (JAV).

Dar vienos Čiurlioniukės triumfas Vienoje.  Baleto skyriaus 6 kl. mokinė Eva Bugakova konkurse “European Ballet Grand Prix” (Viena-Austrija) pelnė aukso medalį klasikinio šokio kategorijoje ir sidabro medalį  šiuolaikinio šokio kategorijoje, mokytoja Rūta Kudžmaitė –Daraškevičienė  (choreografė – Ema Senkuvienė)

Eligijus Butkus
Direktoriaus pavaduotojas baleto ugdymui
Nacionalinė M. K. Čiurlionio menų mokykla

Deputy Director of Ballet Education
National M. K. Čiurlionis School of Art

Kosciuškos g. 11, Vilnius
Phone: +370 674 53465
E-mail: baletas@ciurlioniomm.lt

Parašykite komentarą