Ketvirtadienį bus teikiamos Nacionalinės kultūros ir meno premijos

Vasario 13 d., ketvirtadienį, 15 val. Prezidentūroje bus įteiktos 2019 metų Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos. Sveikinimo žodį tars ir premijas įteiks Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, laureatus taip pat sveikins Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų komisijos pirmininkė prof. Viktorija Daujotytė-Pakerienė ir kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas.

Nacionalinių kultūros ir meno premijų komisijos sprendimu 2019 metų premijų laureatais tapo šie kūrėjai:

kino režisierius Algimantas Puipa premiją pelnė už kino vaizdų poetinę realybę, rašytojas Saulius Šaltenis – už daugialypę literatūrinę kūrybą ir išskirtinį stilių, kompozitorė Zita Bružaitė – už muzikos universalumą ir emocinį atvirumą, operos solistė Asmik Grigorian – už vokalinį meistriškumą ir įspūdingą artistinę įtaigą, aktorė Viktorija Kuodytė – už asmenybės žymę šiuolaikiniame teatre, menininkės Rugilė Barzdžiukaitė, Vaiva Grainytė ir Lina Lapelytė – už įkvepiantį bendradarbiavimą, kuriant aukščiausio lygio kritinį meną.

Lietuvos nacionalinėmis kultūros ir meno premijomis įvertinami reikšmingiausi kultūros ir meno kūriniai, Lietuvos ir pasaulio lietuvių bendruomenės kūrėjų sukurti per pastaruosius 7 metus, taip pat kūriniai, sukurti per visą gyvenimą.

Kasmet skiriamos premijos yra 800 bazinių socialinių išmokų dydžio. Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų laureatų diplomai ir ženklai įteikiami Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga.

Nacionalinių kultūros ir meno premijų ceremoniją bus galima stebėti tiesiogiai per LRT.

Parašykite komentarą