Prezidentas nepritaria L. Savicko kandidatūrai į ekonomikos ir inovacijų ministrus

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, įvertinęs Ministro Pirmininko pateiktą Luko Savicko kandidatūrą tapti ekonomikos ir inovacijų ministru, nusprendė jai nepritarti.

Šalies vadovas atkreipė dėmesį, kad naujajam ministerijos vadovui liktų dirbti tik kiek daugiau nei pusmetis. Per labai trumpą laiką naujasis ministras turi sugebėti ne tik identifikuoti svarbiausius šios institucijos veiklos prioritetus, bet ir įgyvendinti pokyčius. Tai kelia ypatingų reikalavimų kandidatams į ministro postą.

„Teigiamai vertinu Luko Savicko asmeninį apsisprendimą savo karjerą sieti su viešąja politika, tai yra perspektyvus kandidatas ateityje eiti svarbias pareigas viešajame sektoriuje. Tačiau jis dar nėra įrodęs, kad galės greitai įgyvendinti reikšmingus pokyčius“, – sakė Prezidentas.

Pasak šalies vadovo, naujasis ekonomikos ir inovacijų ministras turėtų būti pasiryžęs sutelkti visą dėmesį į ministerijos veiklą ir nepaisyti artėjančių Seimo rinkimų.

Prezidento vertinimu, Lietuvoje yra pakankamai patyrusių asmenų, kurie galėtų pasiekti konkrečių rezultatų Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje per likusius darbo mėnesius.

Šalies vadovas ir toliau laikosi principinės nuostatos, kad visos valstybės institucijos privalo turėti paskirtus vadovus. Tik taip gali būti užtikrinamas sklandus institucijų darbas.

Parašykite komentarą