Klaipėdoje pirmąkart koncertuos Latvijos nacionalinės operos ir baleto simfoninis orkestras ir net penki solistai.

Renginio tipas: koncertas
Renginio data: Pirmadienis, 2020 m. balandžio 27 d.
Renginio pradžia: 18:30
Renginio pabaiga: Pirmadienis, 2020 m. balandžio 27 d.
Renginio vieta: Klaipėdos koncertų salė

Latvijos operos gala koncertas

Latvijos nacionalinės operos ir baleto simfoninis orkestras

Meno vadovas ir vyr. dirigentas Mārtiņš Ozoliņš

Solistai: Jūlija Vasiļjeva, Inga Šļubovska-Kancēviča (sopranai), Ilona Bagele (mecosopranas), Raimonds Bramanis (tenoras), Rihards Mačanovskis (bosas-baritonas)

Programa: Wolfgang Amadeus Mozart, Giuseppe Verdi, Charles Gounod, Camille Saint-Saëns, Jacques Offenbach, Georges Bizet

Didingo klasikos skambesio vartus užvers Latvijos operos gala koncertas. Klaipėdoje pirmąkart koncertuos Latvijos nacionalinės operos ir baleto (LNOB) simfoninis orkestras ir net penki solistai. LNOB meno vadovo ir vyr. dirigento Mārtiņšo Ozoliņšo diriguojamoje programoje dainuos Jūlija Vasiļjeva, Inga Šļubovska-Kancēviča (sopranai), Ilona Bagele (mecosopranas), Raimonds Bramanis (tenoras), Rihards Mačanovskis (bosas-baritonas). Tai LNOB pagrindinų vaidmenų atlikėjai, ryškiausi kolektyvo solistai, pelnę pripažinimą šalyje ir užsienyje. Jie dažnai pasirodo tiek operos, tiek koncertinėse scenose.

Rygos centre įsikūrusiuose operos ir baleto rūmuose savo karjerą dažnai pradeda pasaulinio garso žvaigždės, kurios vėliau žiba Niujorko Metropolitan Opera ar žymiausiuose Europos operos teatruose. Savo veikla garsėjantis ir užsienio turistus į spektaklius viliojantis LNOB puoselėja tradicines klasikinių ir romantinių operų ir baletų vertybes. Kita vertus, teatras taip pat ieško šiuolaikinių išraiškos formų, stato originalias latvių kompozitorių operas ir baletus, rengia vaikų operos pasirodymus. Kasmet jame sukuriami mažiausiai penki nauji operos ir baleto spektakliai.

  • Ozoliņšas ne tik vadovauja LNOB kuriamam menui, bet yra dažnai kviečiamas diriguoti Latvijos ir užsienio simfoniniams orkestrams. Šiuolaikinė muzika jam taip pat artima sritis – su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru dirigentas parengė programas „Gaidos“ ir „Permainų muzikos“ festivaliams.

Koncerte skambės gražiausių Wolfgango Amadeuso Mozarto, Gaetano Donizetti, Giuseppe Verdi,  Charles Gounod, Camille’io Saint-Saënso, Jacques Offenbach Georges Bizet operų fragmentai.

    

Įkvėpkime gyvybės iš klasikos šedevrų ir atgimkime kartu su atbundančia gamta!

Parašykite komentarą