NŽT kviečia teikti kandidatūras dėl apdovanojimo M. Krupavičiaus vardo atminimo medaliu

Nacionalinė žemė tarnyba prie Žemės ūkio ministerijos įsteigė apdovanojimą – Mykolo Krupavičiaus vardo atminimo medalį. Kviečiame valstybės bei savivaldybių institucijas, įstaigas, asociacijas, mokslo, mokymo, kultūros įstaigas, piliečių bendruomenes, labdaros organizacijas ir kitus fizinius bei juridinius asmenis siūlyti kandidatus šiam apdovanojimui gauti.

Apdovanojimas M. Krupavičiaus vardo atminimo medaliu įsteigtas pagerbiant šią iškilią asmenybę, jo nuopelnus žemėtvarkos raidai tarpukario Lietuvoje bei prieš šimtmetį Lietuvoje vykdytą žemės reformą, sukūrusią prielaidas tarpukario Lietuvos ekonominiam suklestėjimui. Atminimo medalis skiriamas siekiant pagerbti tuos, kurie yra labiausiai nusipelnę dirbdami valstybės labui ir jos gerovei žemėtvarkos srityje.

Krupavičiaus atminimo medaliu bus apdovanojami asmenys už nuopelnus Lietuvos žemėtvarkos sistemai, už indėlį į naujausių laikų Lietuvos žemėtvarkos raidą, už mokslinę veiklą žemėtvarkos srityje ir veiklą, prisidedančią prie žemėtvarkos reputacijos bei šios profesijos autoriteto stiprinimo.

Siūlyti kandidatus apdovanojimams turi teisę valstybės ir savivaldybių institucijos, įstaigos, asociacijos, mokslo, mokymo, kultūros įstaigos, piliečių bendruomenės, labdaros organizacijos ir kiti fiziniai bei juridiniai asmenys. Teikiant kandidatūras apdovanoti medaliu turi būti pridedama užpildyta kandidato anketa ir jo veiklos, už kurią siūloma apdovanoti, aprašymas.

Kandidatus galima siūlyti iki 2020 m. kovo 3 d. užpildant šią anketą: http://www.nzt.lt/go.php/lit/img/2

Laureatus iš kandidatų rinks speciali komisija, sudaryta iš žemėtvarkos sektoriaus atstovų. Po vieną kandidatą į komisiją deleguos Žemės ūkio ministerija, Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademija, Žemėtvarkos veteranų klubas, Žemėtvarkininkų ir hidrotechnikų inžinierių sąjunga, Lietuvos geodezininkų ir matininkų sąjunga, Nacionalinė geodezijos, kartografijos ir žemėtvarkos įmonių asociacija ir Lietuvos matininkų asociacija. Nacionalinė žemės tarnyba į komisiją deleguos du kandidatus.

Daugiau informacijos suteiks:

Nacionalinės žemė tarnybos Viešųjų ryšių skyrius

Tel. 8 706 85 101, el. p. audrius.gelzinis@nzt.lt

Parašykite komentarą