Kovo 10 d.: koncertas „Gražiausios dainos Tau, Lietuva!“

Renginio tipas: Koncertas
Renginio data: Antradienis, 2020 m. kovo 10 d.
Renginio pradžia: 15:00
Renginio vieta: Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir Vilniaus Algirdo muzikos mokyklos mergaičių choras „DIXI“ maloniai kviečia į šventinį koncertą, skirtą Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui.

Skambės lietuvių liaudies dainos, taip pat gerai žinomos lietuvių kompozitorių dainos apie Lietuvą. Vilniaus Algirdo muzikos mokyklos mergaičių choras „DIXI“ (vadovė Snieguolė Meškauskienė) gyvuoja nuo 2011 metų. Kolektyvas koncertuoja ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, dalyvauja įvairiuose projektuose. Jaunosios dainininkės garsina Lietuvos vardą ir tarptautiniuose konkursuose – kolektyvas yra pelnęs aukso ir sidabro medalius Vengrijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Bulgarijoje. Šiais metais choras „DIXI“ atstovaus Lietuvai pasaulio chorų žaidynėse Belgijoje. Kolektyvo repertuare – įvairių epochų muzika, bet visada svarbiausia yra parodyti lietuvių liaudies dainų savitumą, grožį, įvairovę ir lietuvių kompozitorių kūrinių originalumą.

„Norime kartu pasidžiaugti tokia mums visiems svarbia švente. Tikimės, kad klausydami prisiminimais nusikelsite į tas dienas, kai Lietuva vėl tapo nepriklausoma. Savo laisvę iškovojome taip pat dainuodami, tad tegul gražiausios dainos skamba Tau, Lietuva!“ ­– į koncertą kviečia choristės.

Trumpai apie renginį

Data kovo 10 d.
Laikas 15 val.
Vieta atrijus, III a.
Trukmė 1 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Organizatorius Vilniaus Algirdo muzikos mokykla
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“

Parašykite komentarą