Sigitą Rudėnaitę siūloma skirti Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininke

Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos vyriausioji patarėja Jūratė Šovienė Seimui pristatė nutarimo projektą, kuriuo siūloma Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėją Sigitą Rudėnaitę atleisti iš šio teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkės pareigų ir skirti ją Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininke (projektas Nr. XIIIP-4349).

Pasak šalies vadovo atstovės, kandidatė yra sukaupusi daugiametę įvairiapusišką patirtį: prieš pradėdama teisėjo kelią, beveik devynerius metus užsiiminėjo advokato praktika. Daugiau nei 20 metų dirbdama teisėja itin gerai pažįsta teismų sistemą, išmano jos stipriąsias ir silpnąsias puses. Yra dirbusi ne tik visų pakopų bendrosios kompetencijos teismuose, bet ir abiejų pakopų specializuotuose administraciniuose teismuose, jos kompetencija yra pripažįstama ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

„Pradėjau nuo apylinkės, tikrai žinau, kas yra didelis darbo krūvis, dirbau per dvi reformas, kai mes šalia lovos pasidėdavome bylas, kurias reikia rytoj nagrinėti, jų neperskaitydavome, eidavome į darbą. Jaučiu moralinę drąsą kalbėti su tais žmonėmis, kurie iš tikrųjų dabar ir viešai skundžiasi, kad galbūt teismų pirmininkai jiems kažkaip ne taip bylas skirsto, ar kaip nors kitaip skriaudžia. Aš galiu tai suprasti ir manau, kad galėčiau įtikinti žmones ir savo betarpišku požiūriu, ir pakalbėjimu, kad iš tikrųjų nereikia užmiršti tų problemų, negalima jų ignoruoti. Na ir tikiu ir savo teisingumo jausmu, ne tik kaip teisėjos, bet ir bendražmogišku“, – prisistatydama Seimo nariams sakė kandidatė.

S. Rudėnaitė šiuo metu laikinai eina Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininko pareigas.

Pagrindiniu šio klausimo svarstyme paskirtas Teisės ir teisėtvarkos komitetas. Seimo posėdyje projektą numatoma svarstyti kovo 19 dieną.

Sigitos Rudėnaitės biografija

 

Parašykite komentarą