Marijampoliečiai stebina – aikštėje rekordinė 30 metrų Lietuvos trispalvė iš spurgų

„Aš esu kovotojas už ekonominę žmonių gerovę, už geresnę Lietuvos ateitį. Pažymėjimas man nuolat tai primena. Pažvelgęs į jį visuomet pagalvoju, ką dar galiu nuveikti mūsų žmonių, mūsų miesto ir Lietuvos labui“, – tokiais žodžiais UAB „Mantinga“ savininkas ir įkūrėjas Klemencas Agentas paaiškina, kodėl dar ir šiandien savo piniginėje nešioja tėčio laisvės kovų dalyvio pažymėjimą.

Šaknys – laisvės gynėjų

Agentas yra gimęs laisvės gynėjų, tremtinių šeimoje. Jo tėvai iš Sibiro sugrįžo likus vos keliems mėnesiams iki jo gimimo. Klemenco senelis buvo siuvėjas, tėtis – kirpėjas, amato išmokęs Norilsko lageryje. Sugrįžęs į Lietuvą, tėtis atidavė duoklę miestui – įkūrė Kapsuko miesto cirką, ten pats atlikdavo sudėtingus akrobatinius triukus, į šią veiklą įtraukė ir vaikus. K. Agentas yra pasakęs: „Manau, kad tikras lietuvis ne tik gerbia ir prisimena praeitį, bet dabartyje kuria ateitį.“ Akivaizdu, kad Klemenco genuose jau yra užkoduota misija – savo kasdieniais darbais kurti ateitį.

Ateities statybos kasdieniais darbais

„Šiandien laisvės kovotojai yra kitokie. Šiandien laisvės kovotojais aš vadinu tuos, kurių kasdieniuose darbuose atsispindi valstybingumas. Tuos, kurie savęs klausia, ką aš dar galiu nuveikti mūsų žmonių, mūsų miesto ir Lietuvos labui, kad mūsų valstybė būtų matoma ir girdima pasaulyje“, – mintimis dalijosi K. Agentas.

UAB „Mantinga“ įsikūrusi Marijampolėje, būtent ten yra pagaminama visa įmonės produkcija. „Mantinga“ eksportą vykdo į 35 pasaulio šalis. Lietuviški gaminiai pasiekia ir Japoniją, Kiniją ir kt. pasaulio valstybes. „Mantinga“ savo veiklą vykdo jau daugiau nei 20 metų, per šiuos metus yra dalyvavusi ir lietuvišką produkciją pristačiusi daugybėje tarptautinių parodų, to rezultatas – ne vienas „Mantinga“ gaminys yra pelnęs tarptautinį apdovanojimą.

„Prisimenu, kai prieš daug metų dalyvavome pirmosiose tarptautinėse parodose ir kai kas nors mūsų paklausdavo, iš kur atvykome, išgirdę atsakymą, kad iš Lietuvos, gūžčiodavo pečiais, mat neretai jie apie Lietuvą net ir girdėję nebuvo. Šiandien gūžčiojančių pečiais vis mažiau. Tačiau besižvalgant po pasaulį, reikia nepamiršti atiduoti duoklę ir savo miestui“, – primena K. Agentas.

Bendruomeniškiausia įmonė

Marijampolės miestui „Mantinga“ tikrai dosni. „Viduje mes – labiau šeima nei bendruomenė, už įmonės ribų esame miesto bendruomenės dalis ir stengiamės būti aktyviais šios bendruomenės nariais“, – teigė K. Agentas. To įrodymas – 2019 m. Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos organizuotame Nacionalinio atsakingo verslo konkurse UAB „Mantinga“ tapo „Metų bendruomeniškiausia įmone“. O 2017 m. gruodį K. Agentui buvo suteiktas Marijampolės garbės piliečio vardas. Nieko nuostabaus, kad ir Lietuvos atkūrimo trisdešimtmetį „Mantinga“ nusprendė paminėti įteikdama dovaną Marijampolės miestui – 30 metrų Lietuvos trispalvę iš spurgų.

Vertybės ne tik viduje, bet ir išorėje

„Mūsų vertybės – kūrybiškai, lanksčiai, atsakingai. Būtent taip nusprendėme paminėti ir Lietuvos Nepriklausomybės 30-metį – Marijampolės aikštėje sukūrėme 30 metrų Lietuvos vėliavą iš mūsų gaminamų spurgų. To dar niekur nesame matę, tai padarėme pirmieji, nes vienas iš mūsų tikslų – tapti kūrybiškiausiais duonininkais pasaulyje. Rekordui pasiekti sunaudojome 4728 spurgas“, – kalbėjo Klemencas Agentas.

Atsakingumas – tvaraus verslo strategija

Trečioji vertybė – atsakingumas slypi gaminio pasirinkime – DONUTS spurgose. „UAB „Mantinga“ vadovaujasi tvaraus verslo strategija, todėl gaminant spurgas naudojamas tik sertifikuotas palmių aliejus. Žinome, kad tvarumas – vienas didžiausių dabarties iššūkių, užtikrinančių, kad ateitis kuriama atsakingai ir ilgam. Naudodami šį aliejų mes prisidedame prie plantacijų atsodinimo, saugojimo ir tausojimo bei šviesesnės ateities. Be to, atsižvelgdami į sveikesnės gyvensenos tendencijas spalvas stengiamės išgauti naudodami kuo daugiau natūralių ingredientų – tai burokėliai, paprika, morkos, mėlynės ir pan.“, – pasakojo „Mantinga“ naujų projektų vystymo vadovė Ramunė Puzinienė.

1998 metais  Marijampolėje įkurta bendrovė „Mantinga“ šiandien yra viena didžiausių ir moderniausių šaldytų duonos ir pyrago gaminių įmonių. „Mantinga“ – tai 3 modernios gamyklos, apie 1000 pavadinimų produkcijos, eksportas į 35 pasaulio šalis (nuo Amerikos iki Japonijos, Kinijos, Saudo Arabijos, Pietų Afrikos Respublikos).

Parašykite komentarą