Dėl ekstremalios situacijos keičiasi Valstybinės darbo inspekcijos paslaugų teikimas

Nuo kovo 16 d. iki valstybės lygio ekstremalios situacijos dėl viruso COVID-19 šalyje atšaukimo, siekiant apsaugoti darbuotojų bei interesantų sveikatą, Valstybinė darbo inspekcija (VDI) keičia kai kurių savo paslaugų teikimo pobūdį ar laikinai stabdo jų teikimą.

Darbo ginčų komisijos (DGK) prie VDI darbo ginčų komisijų posėdžius ir ginčų nagrinėjimą organizuos bei vykdys rašytinio proceso tvarka, esant galimybei nekviečiant šalių, jų atstovų, kitų proceso dalyvių į posėdžius. Esant būtinybei apklausti darbo ginčo šalis, jų atstovus, kitus proceso dalyvius bus naudojamasi  elektroninių komunikacijos priemonių pagalba, šalims nurodant konkrečias komunikacijos priemones ir jų prieinamumo formas.

Įteikti kvietimai atvykti į darbo ginčų komisijų posėdžius atšaukiami. Kilus klausimams, prašome teirautis darbo ginčų komisijose. Jų kontaktus galima rasti čia: http://tiny.lt/6xfu8bb.

Taip pat VDI laikinai stabdo asmenų atestavimą Darbuotojų saugos ir sveikatos klausimais. Asmenims, užsiregistravusiems į Darbuotojų saugos ir sveikatos žinių tikrinimą, bus išsiųsta informacija kiekvienam individualiai.

VDI primena, kad jau kurį laiką konsultacijas gyventojams teikia tik telefonu ir internetu. Konsultuotis darbo teisės klausimais galima konsultacijų telefonu 8 5 2139772 arba internetu, parašius asmeninę žinutę VDI Facebook profilyje. Prašymus, skundus, pranešimus taip pat galima pateikti elektroniniu paštu info@vdi.lt užpildžius reikiamą formą, neatvykstant į VDI skyrius. VDI ir DGK teikiamų prašymo formų pavyzdžius galima rasti čia:

http://tiny.lt/47t4gf ir http://tiny.lt/z3ynxfn arba www.vdi.lt.

Parašykite komentarą