„Rimi“ parduotuvėse – stiklo sienelės ir kiti saugią apsipirkimo praktiką diegti padėsiantys sprendimai

Nuo rytojaus, antradienio, visose prekybos tinklo „Rimi“ parduotuvėse pirkėjus pasitiks nauja, didesnį parduotuvių personalo ir pirkėjų saugumą leidžianti užtikrinti aplinka: kasose įrengtos jose dirbančius ir pirkėjus skiriančios organinio stiklo sienelės, grindys prie kasų ir prekystalių sužymėtos 1 metro atstumu, kurio primygtinai pirkėjų prašoma laikytis. Taip pat visose „Rimi“ parduotuvėse šią savaitę bus įrengti dezinfekcinio skysčio dozatoriai, patogiai prieinami tiek pirkėjams, tiek personalui.

 

Nuo šiol pirkėjus ir kasose dirbančius skirs stiklo sienelės

„Nuo pat pirmų padidėjusios rizikos dėl koronaviruso ženklų ėmėmės sprendimų, padedančių užtikrinti saugią aplinką dirbti ir apsipirkti mūsų prekybos centruose. Personalas pilnai aprūpintas dezinfekcinėmis priemonėmis, būtinomis jų asmeninei higienai, taip pat labiausiai liečiamų paviršių – kasų, darbo įrankių, pirkinių krepšelių, vėžimėlių, savitarnos skanerių – dezinfekcijai“, – sako „Rimi Lietuva“ Prekybos centrų valdymo vadovė Irina Miklienė. Pasak jos, sustiprintu rėžimu valomi minėti paviršiai, parduotuvių personalui primenama apie būtinas pertraukas, kurių metu darbuotojai raginami plauti rankas, jiems rekomenduojama dėvėti pirštines ne tik gamyboje, bet ir dirbant tiesiogiai su klientais ar prie kasų. 

Didesnį saugumą parduotuvių kasose dirbantiems užtikrins apsauginės organinio stiklo sienelės, kurios per praėjusią savaitę ir šiandien baigiamos įrengti visuose „Rimi“ prekybos centruose. Tuo pačiu tradicinėse eilių vietose prie kasų, ant grindinio, suklijuotos 1 metro atstumą žyminčios juostos, padėsiančios pirkėjams išlaikyti saugų atstumą vienas nuo kito. Taip pat grindys sužymėtos sveriamos produkcijos – šviežios mėsos, žuvies, konditerijos – skyriuose. Artimiausiomis dienomis visuose „Rimi“ prekybos centruose, gerai matomose vietose, bus įrengti dezinfekcinio skysčio dozatoriai, kuriais galės naudotis tiek pirkėjai, tiek prekybos centrų personalas.

Pajutus menkiausius ligos simptomus – primygtinis prašymas likti namie

„Suprasdami situacijos sudėtingumą ir nekasdienes aplinkybes, su kuriomis kasdien susiduria mūsų parduotuvėse dirbantys žmones, jiems pageidaujant ar esant poreikiui sudarome sąlygas nedirbti – pasiimti nedarbingumo pažymėjimą, atostogas ar atitinkamai perdėlioti darbo grafiką. Taip pat  primygtinai prašome darbuotojų, pajutus bent menkiausius peršalimo, gripo ar panašius simptomus likti namie ir saugiai sveikti“, – sako Irina Miklienė. Ji asmeniškai nuolat bendrauja ir klausia parduotuvių vadovų, kas kelia didžiausią rūpestį jų darbuotojams ir kas padėtų jaustis saugiau bei ramiai dirbti. 

Atsižvelgiant į pageidavimus, „Rimi Lietuva“ parduotuvių personalą artimiausiomis dienomis pasieks reikiamas kiekis apsauginių kaukių. „Rengdami ir primindami apie šalyje plintant koronavirusui galiojančias taisykles ir rekomendacijas, atsižvelgiame į Nacionalinio visuomenės sveikatos centro, Europos Šiaurės regione pirmaujančios mažmeninės prekybos kompanijos ICA, kuriai priklauso „Rimi Lietuva“, gaires. Jose aiškiai įvardinta, kad medicininės kaukės viruso nesulaiko ir neapsaugo nuo užsikrėtimo, jei yra artimas kontaktas, o sveikiems žmonėms nuolat dėvėti medicininių kaukių nereikia. Žinoma, jei mūsų darbuotojai dėvėdami kaukes jausis saugiau, darome viską, kad suteiktume jiems tokią galimybę“, – sako „Rimi Lietuva“ Prekybos centrų valdymo vadovė.

Šalyje paskelbus karantiną, „Rimi“ sutrumpino visų parduotuvių darbo laiką – nuo praėjusio antradienio jos dirba 9-20 val., išskyrus tris prekybos centrus – Vilniuje (Šiaurės miestelyje), Kaune (pirkinių centre „Savas“) ir Klaipėdoje (prekybos centre „Arena“), kurie dirba budinčiu režimu – nuo 8 iki 22 val. Siekdama užtikrinti saugų apsipirkimą daugiau pirkėjų, „Rimi Lietuva“ anksčiau nei planavo pradėjo vykdyti el. prekybą. Saugaus apsipirkimo gairės pirkėjams pateikiamos plakatuose ir radijo pranešimuose kiekvienoje parduotuvėje, taip pat skelbiamos www.rimi.lt.

Parašykite komentarą