„Diageo“ skirs daugiau nei 8 mln. buteliukų dezinfekcinio skysčio priešakinėse linijose esantiems sveikatos priežiūros darbuotojams

  • Didžiausios pasaulio spirito varyklos beprecedentis žingsnis Jungtinėje Karalystėje, Airijoje, Italijoje, JAV, Brazilijoje, Kenijoje, Indijoje ir Australijoje. 
  • Įsipareigojimu siekiama įveikti apsaugos priemonių trūkumą ir apsaugoti priešakinėje linijoje esančius sveikatos priežiūros darbuotojus.
  • Paaukoto alkoholio pakaks 8 milijonų buteliukų dezinfekcinio rankų skysčio gamybai.

2020 kovo 26 d. : „Diageo“, tokių gėrimų kaip „Johnnie Walker“ ir „Smirnoff“ gamintoja, šiandien paskelbė, kad padės pagaminti 8 milijonus buteliukų dezinfekcinio rankų skysčio, padovanodama gamybos partneriams 2 milijonus litrų alkoholio. Taip siekiama padėti apsaugoti sveikatos priežiūros darbuotojus, tiesiogiai kovojančius su COVID-19 virusu. 

Pirmaujanti pasaulyje spirito varykla nemokamai aprūpins įvairių šalių rankų dezinfekcinio skysčio gamintojus rektifikuotu spiritu – 96 proc. stiprumo etilo alkoholiu, naudojamu daugiausia degtinės ir džino gamybai, – ir taip padės kovoti su sanitarinių priemonių trūkumu sveikatos apsaugos sistemose. Ši parama leis pagaminti daugiau nei 8 milijonus 250 ml talpos buteliukų dezinfekcinio rankų skysčio. 

„Diageo“ bendradarbiauja su nacionalinėmis ir vietos valdžios institucijomis daugybėje šalių, kuriose bendrovė vykdo distiliavimo operacijas. Spiritu tiekimo grandinės bus aprūpinamos, atsižvelgiant į vietos aplinkybes ir bendradarbiaujant su atitinkamomis valdžios institucijomis bei rankų dezinfekavimo priemonių gamintojais. Bendradarbiavimas užtikrins, kad padovanotos priemonės turėtų maksimalų poveikį sveikatos priežiūros darbuotojų ir pacientų apsaugai, o dezinfekcinis skystis juos pasiektų kaip įmanoma greičiau.

Plane numatyta:

  • Jungtinė Karalystė ir Airijos Respublika: 500 000 litrų rektifikuoto spirito bus skirta nacionalinės sveikatos priežiūros sistemos įstaigoms ir darbuotojams visoje Jungtinėje Karalystėje ir Airijoje. 
  • Italija: 100 000 litrų rektifikuoto spirito bus skirta sveikatos apsaugos sistemos paramai bei kitų nacionalinių poreikių tenkinimui.
  • JAV: 500 000 litrų rektifikuoto alkoholio bus skirta vietinių bendruomenių poreikių tenkinimui.
  • Brazilija: „Diageo Ypioca“ gamykla, bendradarbiaudama su Searos valstijos vyriausybe, pagamins 50 000 litrų spirito vietinėms sveikatos priežiūros sistemos įstaigoms.
  • Kenija: „Diageo East Africa Breweries“ įmonė padės pagaminti 135 000 litrų dezinfekcinio skysčio, pirmenybę teikdama labiausiai pažeidžiamoms bei rizikos grupėms.
  • Indija: 500 000 litrų alkoholio bus skirta dezinfekcinio skysčio gamintojų pramonei 25-iose valstijose, aprūpinant nacionalinės sveikatos priežiūros sistemos įstaigas ir vartotojus. 
  • Australija: „Diageo’s Bundaberg Distilling“ įmonė Kvinslando valstijos Vyriausybei pagamins 100 000 litrų etanolio, kuris bus perduotas rankų dezinfekcinio skysčio gamintojams.

„Sveikatos priežiūros darbuotojai yra kovos su pandemija priešakyje, todėl mes privalome prisidėti kuo tik galime siekdami juos apsaugoti, – teigia Ivanas Menezesas, „Diageo“ generalinis direktorius. – Tai yra greičiausiais ir veiksmingiausias būdas patenkinti sparčiai augančią sanitarinių rankų priemonių paklausą visame pasaulyje.”

Apie „Diageo“

„Diageo“ yra pirmaujanti pasaulyje alkoholio gamintoja, apimanti išskirtinių prekių ženklų kolekciją spirito, alaus ir vyno kategorijose. „Diageo“ priklauso tokie prekių ženklai kaip „Johnnie Walker“, „Crown Royal“, „J&B“, „Buchanan‘s“ ir „Windsor“ viskiai, „Smirnoff“, „Cîroc“ ir „Ketel One“ degtinės, „Captain Morgan“, „Baileys“, „Don Julio“, „Tanqueray“ ir „Guinness“.

„Diageo“ yra pasaulinė kompanija ir mūsų produktai yra parduodami daugiau nei 180 šalių visame pasaulyje. Bendrovė kotiruojama tiek Londono vertybinių popierių biržoje (DGE), tiek Niujorko vertybinių popierių biržoje (DEO). Daugiau informacijos apie „Diageo“, mūsų žmones, prekės ženklus ir pasiekimus galite rasti www.diageo.com.  Apsilankykite „Diageo“ tarptautinėje atsakingo alkoholio vartojimo svetainėje www.DRINKiQ.com, kurioje rasite iniciatyvas ir būdus dalintis savo geriausia patirtimi.

Švenčiame gyvenimą, kiekvieną dieną, kiekvienoje vietoje.

Parašykite komentarą