„Camelia“ vaistinių atstovai: 200 tūkst. kaukių nupirko per 2 valandas, tačiau jau turime papildymą

Nors antradienį vaistinių tinklo „Camelia“ gauta medicininių kaukių siunta buvo išparduota per 2 val. nuo jų pristatymo vaistinėse visoje Lietuvoje, tačiau jau ketvirtadienį pirkėjus papildomai pasieks 550 tūkst. veido apsaugai skirtų priemonių. Atsižvelgiant į Vyriausybės priimtą nutarimą, kad nuo balandžio 10 d. viešose vietose bus privaloma prisidengti nosį ir burną, šį penktadienį į „Camelia“ vaistines papildomai atkeliaus dar 500 tūkst. medicininių kaukių, kurias šalies gyventojai galės įsigyti už prekės savikainą.

Vaistinių tinklą „Camelia“ valdančios UAB „Nemuno vaistinė“ generalinės direktorės Aušros Budrikienės teigimu, artimiausiomis dienomis veido apsaugos priemonių poreikis Lietuvoje tik augs, todėl vien per šią savaitę visas „Camelia“ vaistines bus pasiekusios virš milijono medicininių kaukių.

„Dar antradienį pamatėme tikrąją medicininių kaukių paklausą, kai per 2 valandas vaistinėse neliko visos 200 tūkst. medicininių kaukių siuntos. O turint omenyje balandžio 8 d. Vyriausybės priimtą nutarimą, kad nuo penktadienio veido apsaugos priemones viešose vietose dėvėti bus privalu, šių prekių jau nedelsiant prireiks dar daugiau, todėl ir toliau stengsimės jomis aprūpinti visus Lietuvos gyventojus. Trečiadienį visas mūsų vaistines pasiekė 250 tūkst. medicininių kaukių, ketvirtadienį – 300 tūkst., o penktadienį lauksime papildomai dar pusės milijono kaukių“, – sako A. Budrikienė.

Pašnekovė primena, kad „Camelia“ vaistinėse galime įsigyti ir dezinfekcinio skysčio rankoms, kuris taip pat pardavinėjamas už savikainą. Tačiau, anot jos, nepaisant to, jog nuo penktadienio viešose vietose visi turėsime dėvėti veido apsaugos priemones, o rankų dezinfekantas tapo preke, kuri yra nepakeičiama mūsų pirkinių krepšelyje,  būtina atkreipti dėmesį ir į kitas valstybinių institucijų rekomendacijas.

„Siekdami minimaliai sumažinti kontaktą tarp žmonių, gyventojams siūlome prekes užsisakyti „Camelia“ el. parduotuvėje, o įsigytus produktus saugiai ir greitai pristatysime į namus arba paliksime pirkėjams patogiame paštomate. Vis dėlto jeigu tokios galimybės nėra, raginame perkant prekes vaistinėje ar būnant kitose vietose praleisti kuo mažiau laiko bei laikytis visų būtiniausių viruso prevencijos rekomendacijų: dezinfekuokite ir plaukite rankas, kosėkite ir čiaudėkite į sulenktos alkūnės vidinę dalį, laikykitės bent dviejų metrų atstumo nuo kitų asmenų bei rankomis nelieskite savo veido,“ – pažymi A. Budrikienė.

Parašykite komentarą