VERT išnagrinėjo gyventojų ir šilumos tiekėjo ginčą dėl šilumos paskirstymo daugiabučiame name

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT), išnagrinėjusi gyventojų ir UAB „Kazlų Rūdos šilumos tinklai“ ginčą, pasisakė, kad šilumos tiekėjas teisingai ir pagrįstai pastato bendrosioms reikmėms suvartotą šilumos kiekį priskiria kiekvienam butui pagal šilumai paskirstyti taikomą šilumos paskirstymo metodą ir turimus duomenis.

VERT pateiktame prašyme gyventojai nurodė, kad jiems priklausantis butas 2001 m. buvo teisėtai atjungtas nuo centralizuoto šildymo sistemos, kartu pasirašytas susitarimas (aiškinamasis raštas), kuriame nurodytos atsiskaitymo su šilumos tiekėju sąlygos, priskiriant butui tam tikrą kiekį  nuo bendro pastato šilumos poreikio. Taip pat, gyventojų teigimu, pastate dalis patalpų (sandėliukai) priklauso konkretiems gyventojams, todėl šilumos kiekis bendrosioms reikmėms turėtų būti perskirstytas, įtraukiant minėtų patalpų plotus.

VERT, išnagrinėjusi faktines ginčo aplinkybes, nustatė, kad pastate taikomame šilumos paskirstymo metode nenumatyta galimybė vienam iš butų priskirti apmokėti šio buto savininko vienašališkai apskaičiuotą šilumos kiekio bendrosioms reikmėms dalį. Šilumos kiekio dalis, tenkanti bendrosioms reikmėms, gali būti nustatoma tik paskirstymo metode nustatytais būdais. Šiuo atveju pasirinktas šilumos paskirstymo būdas taikomas visam pastatui, o ne atskiriems butams.

VERT taip pat primenama gyventojams, kad jie yra atsakingi už duomenų, reikalingų tinkamai apskaičiuoti mokėjimams už šilumą, pateikimą šilumos tiekėjui.

Parašykite komentarą