„Eurovaistinė“: kaukių tiekimas atstatytas, laukiama pirštinių

Kelias savaites negalėjęs užtikrinti pakankamo medicininių kaukių kiekio vaistinėse, pagrindinis vaistinių tinklas „Eurovaistinė“ skelbia, kad šiuo metu tinklo vaistinėse kaukių daugiau nei du milijonai. Kitą savaitę jų laukiama dar tiek pat. Vis dar nepavyksta turėti reikiamo vienkartinių pirštinių kiekio.

Pasak „Eurovaistinės“ komunikacijos vadovės Lauros Bielskės, 252 veikiančios tinklo vaistinės aprūpintos medicininėmis kaukėmis tiek klientams, tiek darbuotojams, o sušvelninus karantiną atsiranda vis didesnis poreikis verslui saugumo priemonėmis aprūpinti savo darbuotojus.

„Pastebime, kad atvykę į vaistinę klientai prašo vidutiniškai nuo 11 iki 15 vienetų kaukių, visą galimą įsigyti 50 vienetų žmogui kiekį įsigyja rečiau. Pasitaiko daug atvejų, kai dažniau į vaistinę įpratę užsukti klientai įsigyja ir vos vieną ar dvi medicinines kaukes. Kaip jie patys sako – perka vienai dienai. Tai suprantama, nes kaukių kaina vis dar mums visiems neįprastai didelė, todėl džiaugiamės, kad laikydamiesi saugumo turime galimybę kaukes pardavinėti ne dėžutėmis, o vienetais“, – sako L. Bielskė.

Pasak jos, daugiausia kaukių įsigyjama Vilniuje, o vieno apsipirkimo metu daugiausia įsigyjama Jonavoje, Utenoje, Mažeikiuose, Gargžduose ir Palangoje.  

Kiek kitokia situacija su vienkartinėmis pirštinėmis – jų atsargos vaistinėje nedidelės, šiuo metu laukiama, kada atkeliaus didelis užsakymas.

„Nuo balandžio 10 iki 19 dienos vaistinėse turėjome vinilines vienkartines pirštines, tačiau susidomėjimas jomis buvo toks didelis, kad per šį laikotarpį klientai įsigijo tiek, kiek per visus 2019 metus“, – sako „Eurovaistinės“ atstovė.

Vaistininkai primena, kad siekiant apsisaugoti nuo koronaviruso būtina tiek kaukes, tiek pirštines keisti reguliariai, o sugrįžus į namus būtinai išmesti. Vaistininkė Jelena Deksnienė sako, kad norint, jog kaukė apsaugotų, svarbu prieš ją dedantis švariai su muilu nusiplauti rankas arba jas dezinfekuoti, o viršutinėje kaukės dalyje esančią vielutę prispausti prie veido.

„Jeigu kaukė sudrėkusi – tai ženklas, kad laikas ją keisti nauja. Rekomenduoju tai daryti kas 2–3 valandas. Medicininės kaukės yra vienkartinės ir net jeigu ją dėvėjote tik 15 minučių nusiėmus reikėtų išmesti“, – rekomenduoja vaistininkė.

Parašykite komentarą