Krovinius vežantys vairuotojai per Europą gali judėti patogiau

Per Europos šalis keliaujančiam sunkiajam transportui kelių mokesčių apskaičiavimas ir mokėjimas taps paprastesnis. Europos vežėjai, taupydami savo laiką keliuose ir administravimo kaštus, į savo krovininius automobilius diegia DKV BOX EUROPE aparatą, leidžiantį automobilyje turėti tik vieną kelių mokesčių apskaitos įrenginį bei viena sąskaita sumokėti kelių mokesčius net 6 Europos šalyse. Netrukus šalių skaičius dar padidės.

“Iki šiol  krovininis automobilis turėjo vežiotis daugybę skirtingų aparatų, tinkančių apskaičiuoti kelių mokesčius skirtingose šalyse, arba net mokėti kelių mokestį sustojus prie mokamų kelių užkardų. Dabar pakanka įsidiegti vieną aparatą, kuris nuskaito reikiamą informaciją didelėje dalyje mokamų kelių ir vežėjai gauna tik vieną sąskaitą, kurioje įtraukti skirtingų šalių kelių mokesčiai. Tai smarkiai pagreitina krovinių kelionę ir palengvina mokesčių administravimo darbą bei mokėjimus”, – sakė “DKV Euro Service Baltikum” vadovas Artūras Michejenko.

Anot jo, tvarkant kelių mokesčių apskaitą ir atliekant koordinavimą, dažnai susiduriama su dideliais iššūkiais. Kiekviena šalis turi savo sistemą, mokesčius ir atsiskaitymo būdus, todėl vienoje po Europą važiuojančioje transporto priemonėje turėjo būti sumontuota iki 10 skirtingoms šalims skirtų įrenginių, apskaičiuojančių kelių mokesčius.

A.Michejenko sako, kad transporto įmonei susidarydavo nemažos išlaidos, įsigyjant ir sumontuojant tokį kiekį skirtingų apskaitos aparatų.

Be to, skirtingus kelių mokesčių aparatus aptarnauja skirtingų šalių operatoriai, o tai reiškia, kad atsiradus mokesčius nuskaitančio įrenginio sutrikimams, probleminius klausimus tenka spręsti su skirtingų šalių atstovais.

Iki šiol, priklausomai nuo šalies, kelių mokestį reikėjo mokėti pravažiuojant pro rinkliavų surinkimo postą, vinjete arba naudojantis specialiu aparatu. 

Transporto įmonei pakanka prisijungti prie vienos elektroninės paskyros DKV eReporting, kurioje galima stebėti savo automobilių parko duomenis. Kilus DKV BOX EUROPE aparato sutrikimams, klientams yra skirta visą parą veikianti aptarnavimo linija.

Kelių mokesčių duomenys perkeliami, naudojant hibridines radijo bangų technologijas kelių mokesčiui už transporto priemones apskaičiuoti.

Apie DKV Euro Service

„DKV Euro Service“ yra viena iš pirmaujančių mobilumo paslaugų teikėjų logistikos ir transporto pramonėje, veikianti daugiau nei 85 metus. DKV klientams suteikia galimybę be grynųjų pinigų atsiskaityti už kurą ir paslaugas beveik 80 000 aptarnavimo vietų (nepriklausomai nuo prekės ženklo), apmokėti kelių mokesčius, atlikti PVM grąžinimo ir kitas operacijas.

DKV priklauso DKV MOBILITY SERVICES grupei, kurioje dirba daugiau nei 1000 darbuotojų. 2018 m. grupė uždirbo 8,6 milijardo eurų apyvartą ir veikė 42 šalyse. Šiuo metu daugiau nei 3,7 milijono DKV kortelių ir aparatų naudoja maždaug 200 000 klientų.

2019 m. „DKV CARD“ 15 kartą iš eilės buvo apdovanota geriausiu prekės ženklu degalų ir paslaugų kortelių kategorijoje.

Parašykite komentarą