Labiausiai COVID-19 paveiktą verslą pasiekia pirmosios likvidumui palaikyti skirtos paskolos

Nacionalinės plėtros įstaigos „Investicijų ir verslo garantijos“ (toliau – INVEGA) administruojamų paskolų labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusiems verslams lėšos  jau pasiekė įmones. Skaičiuojama, kad sutelktinio finansavimo platforma „Finbee Verslui“ iš viso gavo per 600 įmonių paraiškų paskoloms labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusiems verslams finansuoti. 190 jų už daugiau kaip 5.6 mln. Eur jau patvirtintos, o įmonėms išsiųsti pasiūlymai. 500 tūkst. Eur paskolų jau pervesti įmonėms.

Planuojama, kad kitos savaitės antroje pusėje įmonėms per „Finbee Verslui“ platformą jau bus išmokėta apie 6 mln. Eur.

„Dedame pastangas, kad procesas įsibėgėtų kaip įmanoma sparčiau ir verslą pasiektų taip reikalinga parama. Mokėjimus patvirtintoms paskoloms nuo COVID-19 labiausiai nukentėjusiems verslams finansuoti atliksime kiekvieną dieną. Toliau plečiame ir finansavimo prieinamumą – dėl šių paskolų verslas jau gali kreiptis ne tik į „Finbee Verslui”, bet ir į Šiaulių banką“, – sako INVEGA vadovas Kęstutis Motiejūnas.

„Tapome pirmąja sutelktinio finansavimo platforma Lietuvoje, pradėjusia teikti finansavimą smulkiajam ir vidutiniam verslui (SVV) pagal „Invega“ skatinamąją priemonę „Paskolos labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusiems verslams“. Tai gera žinia visoms SVV įmonėms, leidžianti užtikrinti saugų finansavimą šiuo sunkiai prognozuojamu laikotarpiu. Jau dabar matome, kad suinteresuotumas šiomis paskolomis itin didelis, atsakingai vertiname kiekvieną paraišką, pradedame pasirašinėti pirmąsias sutartis su įmonėmis”, – komentuoja „Finbee Verslui“ vadovas Audrius Griškevičius. – Mums, kaip fintech sektoriaus atstovams, džiugu, kad valstybė bendradarbiauja ir leidžia prisidėti padedant verslui. Visuomet siekiame būti nuolatiniu patikimu verslo partneriu tiek gerais, tiek sunkesniais laikais.”

Labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusiems verslams paskolos 100 proc. finansuojamos valstybės lėšomis ir yra skirtos įmonių būtinosioms mėnesio išlaidoms padengti. Todėl į finansų tarpininką dėl paskolų besikreipiantys SVV subjektai turėtų būti apskaičiavę savo mėnesio būtinąsias išlaidas – pagal jas bus nustatomas paskolos dydis. Minėtoms išlaidoms priskiriama valstybės nekompensuojama darbo užmokesčio dalis, komunaliniai mokesčiai, patalpų ar įrenginių nuomos, transporto ir kitų paslaugų pirkimo išlaidos, kurios yra gyvybiškai svarbios įmonei tęsti veiklą. SVV subjektai, kreipdamosi į finansų tarpininkus, turės pagrįsti šias išlaidas.

SVV subjektai taip pat turės pateikti finansines ataskaitas už 2019 m., patvirtinimą apie sumažėjusią apyvartą. bei prašymą suteikti paskolą, trumpai apibūdinant savo verslo situaciją bei būtinąsias išlaidas.

Kaip jau skelbta anksčiau, dėl paskolų labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusiam verslui galima kreiptis į sutelktinio finansavimo platformą „FinBee Verslui“ bei Šiaulių banką.

Naujausia informacija apie visas INVEGA siūlomas priemones ir per jas teikiamą valstybės paramą su sunkumais susiduriančiam ar naujų galimybių ieškančiam verslui skelbiama interneto svetainės specialioje skiltyje Informacija verslui dėl COVID-19.

APIE INVEGA

UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ – LR Vyriausybės įkurta nacionalinė plėtros įstaiga, skirta padėti smulkiojo ir vidutinio verslo atstovams gauti reikiamą finansavimą. Institucijos misija yra skatinti Lietuvos verslo augimą ir konkurencingumą: jos suteikiamos garantijos padeda išspręsti nepakankamo ar nepatrauklaus finansų įstaigoms užstato problemą, administruojamos lengvatinės paskolos, visuotinės dotacijos bei rizikos kapitalo priemonės palengvina priėjimą prie finansavimo šaltinių.

Parašykite komentarą