Šalies vadovas pasveikino Nyderlandų Karalių nacionalinės šventės proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda  savo ir visų šalies žmonių vardu pasveikino Nyderlandų Karalių Willemą-Alexanderį gimtadienio proga, o visą šalį – minint nacionalinę Nyderlandų Karalystės šventę.

„Lietuvos ir Nyderlandų Karalystės sėkmingai plėtojami dvišaliai santykiai, taip pat bendradarbiavimas Europos Sąjungos ir Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos lygmeniu rodo, kad Lietuva turi patikimą sąjungininkę ir partnerę. Vertiname Nyderlandų Karalystės indėlį stiprinant Lietuvos ir viso Baltijos regiono saugumą. Jūsų kariai ne kartą dalyvavo NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse, taip pat dislokuoti NATO priešakinių pajėgų batalione Lietuvoje. Ne kartą įsitikinome, kad svarbiausiais saugumo klausimais mūsų šalys yra bendramintės ir tvirtos sąjungininkės“, – teigiama šalies vadovo sveikinime.

Anot Prezidento, abiejų šalių tvirtą ryšį dar labiau stiprina nuoširdi šalių žmonių draugystė ir bendrai vystomi projektai verslo, prekybos, investicijų, mokslo ir kultūros srityse. Savo sveikinime valstybės vadovas išreiškė viltį, kad pasaulį sukausčiusi pandemija netrukus bus įveikta ir atvers abiejų tautų žmonėms dar daugiau bendradarbiavimo galimybių.

Prezidentas palinkėjo Karaliui, Karališkajai Šeimai ir visiems Nyderlandų gyventojams sveikatos, visokeriopos sėkmės ir klestėjimo.

Parašykite komentarą