Seimo Švietimo ir mokslo komitetas stebi situaciją švietime

2020 m. balandžio 29 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Švietimo ir mokslo komitetas balandžio 29 d. nuotoliniame posėdyje vėl susitiko su švietimo, mokslo ir sporto ministru dr. Algirdu Monkevičiumi, kad aptartų aktualiausius klausimus, kylančius švietimo srityje dėl šalyje paskelbto karantino.

Ministras informavo, kad nuo balandžio 27 d. (pirmadienio) atidaryta daugiau ikimokyklinio ugdymo grupių, kuriose tėvai, negalintys dirbti nuotoliniu būdu, gali palikti vaikus. Visas tokiose grupėse dirbantis personalas nepriklauso rizikos grupėms.

Kalbėdamas apie nuotolinį ugdymą, ministras paminėjo, kad didžioji dalis šeimų jau aprūpintos reikalingomis priemonėmis. Elektroniniai dienynai, prie kurių prisijungimas iš pradžių strigdavo, dabar sutvarkyti ir toliau bus diegiami matant nuotolinio mokymosi svarbą. Šiuo metu taip pat vyksta kvalifikacijos kėlimo kursai mokytojams, o vėliau vyks diskusija, kaip skaitmeninį mokymąsi įtraukti į bendrojo ugdymo planus.

Neformaliojo vaikų švietimo teikėjams supaprastina tėvų sutikimų gavimo tvarka bei teikiamos ataskaitos forma. Neformaliajam vaikų švietimui skirtos ir nepanaudotos lėšos, ministro nuomone, galėtų būti skirtos tokioms veikloms ne mokslo metų, o vasaros atostogų metu finansuoti.

Primename, kad yra nutarta kiekvieną trečiadienį, pirmą komiteto posėdžio valandą, skirti klausimams Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos vadovybei. 

Kontaktams:

Švietimo ir mokslo komiteto biuro vedėja Lina Vingrytė

Tel.: (8 5) 239 6879, mob. 8 698 42450

El. p. lina.vingryte@lrs.lt

 

 

Parašykite komentarą