Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas pritarė siūlymui karantino laikotarpiu palengvinti papildomos išmokos vaikui skyrimo sąlygas

2020 m. gegužės 7 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Gegužės 6 d. posėdyje Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas pritarė Išmokų vaikams įstatymo pataisoms (Nr. XIIIP-4776), kuriomis siūloma nustatyti, kad papildomai skiriant išmoką vaikui, nepasiturinčioms šeimoms (auginančioms vieną ar du vaikus), vidutinės mėnesio pajamos būtų vertinamos ne pagal praėjusių 12 kalendorinių mėnesių pajamas, o atsižvelgiant į karantino laikotarpiu sumažėjusias šeimos pajamas. Tokia išmoka būtų skiriama trijų mėnesių laikotarpiui.

Jeigu projektui bus pritarta Seime, šios pataisos turėtų galioti iki 6 mėnesių po ekstremaliosios situacijos ir karantino atšaukimo.

Siūlomomis nuostatomis būtų suteikta finansinė parama nepasiturinčioms šeimoms, auginančioms vaikus, kurių pajamos dėl koronaviruso (COVID-19) pandemijos plitimo grėsmės paskelbtos ekstremaliosios situacijos ir karantino sukeltų padarinių – prastovų, atleidimo iš darbo, darbo pajamų mažinimo – sumažėjo arba kurios neteko darbo.

 

Nuo 2018 m. sausio 1 d. įteisintas universalios išmokos vaikui (vaiko pinigų) mokėjimas visiems vaikams (jos dydis nuo 2020 m. sausio 1 d. – 60,06 eurų); taip pat siekiant finansiškai padėti šeimoms, auginančioms vaikus, papildoma išmoka vaikui (40,17 eurų) skiriama šeimoms, auginančioms ir (ar) globojančioms vieną ar du vaikus – vertinant šeimos pajamas; šeimoms, auginančioms tris ir daugiau vaikų, ir neįgaliems vaikams – nevertinant pajamų. 

Socialinių reikalų ir darbo komiteto biuro parengta informacija

Tel. (8 5) 239 6822

Parašykite komentarą