Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų ir Liberalų sąjūdžio frakcijos pranešimas: „Seimo opozicinės frakcijos kviečia ministrą Jaroslavą Narkevičių pasiaiškinti dėl galimo dalyvavimo korupcinėje schemoje“

2020 m. gegužės 18 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) ir Liberalų sąjūdžio frakcijos į bendrą posėdį antradienį kviečia susisiekimo ministrą Jaroslavą Narkevčių pasiaiškinti dėl viešumoje paskelbtų faktų apie ministro galimą dalyvavimą korupcinėje schemoje.

LRT tyrimų skyrius išsiaiškino, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos deleguotas susisiekimo ministras J. Narkevičius, prieš dešimtmetį ėjęs aukštas pareigas Vilniaus savivaldybėje, už sėkmę renovacijos konkursuose iš bendrovės „Sodžiaus būstas“ galėjo reikalauti 10 procentų nuo laimėtų sumų. Už tuos pinigus esą buvo rekonstruotas J. Narkevičiaus namas Trakuose.

„Turime beprecedentę situaciją. Strateginiam valstybės sektoriui vadovauja ministras, kuriam mestas itin rimtas kaltinimas korupcija. Ministras kol kas neatsakė nė į vieną klausimą, nepateikė nė vieno įrodymo, kad jis realiai mokėjo už savo namo statybas, taip pat viešai melavo, kad nepažįsta minėto liudytojo, tai, jau dabar akivaizdu, netiesa“, – sakė Seimo opozicijos ir TS-LKD frakcijos lyderis Gabrielius Landsbergis.

„Akla valdančiųjų gynyba veikia priešingai – atrodo, kad kažką slepia ne tik pats susisiekimo ministras, bet ir visa Vyriausybė. Nors premjeras nuolat kartoja, kad jo vadovaujamame ministrų kabinete nebuvo skandalų, Saulius Skvernelis pats daro viską, kad J. Narkevičiaus istorija atrodytų kuo skandalingesnė. Juk užtektų tiesiog atsakyti į klausimus, pateikti įrodymus ir istorija būtų baigta. Jei iš tiesų yra taip, kaip kalba ministras ir jį ginantys „valstiečiai“, – teigia Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Bendras abiejų frakcijų posėdis rengiamas antradienį, gegužės 19 d., 9 val. Frakcijų posėdis vyks Seimo III rūmuose, 218B.

Kviečiami ilgalaikes akreditacijas dirbti Seime turintys žiniasklaidos atstovai.

Parašykite komentarą