Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos pranešimas: „Savo valandą Seime opozicija skirs švietimo problemoms ir suteiks žodį ekspertams“

2020 m. gegužės 20 d. pranešimas žiniasklaidai

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos iniciatyva, rytoj Seimo salėje Opozicijos valanda bus skirta pandemijos metu ypač išryškėjusioms švietimo problemoms.

„COVID-19 pandemija visiems atnešė daug išbandymų. Klausimas, ar pavyko su jais susidoroti. Ministras teigia, kad viskas gerai. Švietimo bendruomenė sako, kad yra pavargusi nuo chaoso ir neapibrėžtumo, pasigenda aiškumo ir lyderystės. Kviečiame ekspertus, kad išgirstume jų vertinimus ir įžvalgas“, – sakė TS-LKD frakcijos seniūno pavaduotoja, TS-LKD pirmininko pavaduotoja, Seimo Švietimo ir mokslo komiteto narė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Apie švietimo problemas kalbės:

Prof. habil. dr. Vilija Targamadzė, Vilniaus universitetas, Ugdymo mokslų institutas;

Dr. Mindaugas Nefas, mokytojas, Vytauto Didžiojo universitetas;

Dr. Ainius Lašas, Kauno technologijos universitetas;

Dr. Nerija Putinaitė, Vilniaus universitetas, Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas;

Prof. dr. Saulė Mačiukaitė-Žvinienė, Lietuvos švietimo taryba.

Žiniasklaidos atstovai kviečiami stebėti diskusiją, kuri vyks Seimo salėje rytoj, gegužės 21 d.,14 val. (stebėti salėje gali ilgalaikes akreditacijas turintys žurnalistai, taip pat stebėti galima Seimo „YouTube“ paskyroje).

Parašykite komentarą