ISM studentai už mokslus mokės tik padarę karjerą

ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas pradeda pilotinį projektą, pagal kurį tarptautinės magistrantūros studentams siūlys galimybę mokėti už mokslus tik tada, kai išsilavinimas duos realią grąžą – absolventas kops karjeros laiptais ir uždirbs daugiau nei šalies vidurkis. Baltijos šalyse toks inovatyvus mokslų finansavimo būdas, kai universitetas rūpinasi studentų sėkme ir savo lėšomis garantuoja studijų grąžą, siūlomas pirmą kartą.

Šio finansavimo modelio esmė paprasta: studentai studijų metu už mokslus nemokės. Tai jiems leis mokytis ir susikaupti studijoms, nesirūpinant jų finansavimu. Absolventai už studijas pradės mokėti tik tada, kai jų darbo užmokestis viršys šalies vidurkį. Augant atlyginimui, atitinkamai didės ir įmokos už studijas.

Jeigu per penkerius metus ISM absolventui visgi nepavyks pradėti karjeros, universiteto investuotų pinigų į išsilavinimą jam grąžinti nereikės.

„Jaunam ar persikvalifikuoti siekiančiam specialistui norime suteikti galimybę be išankstinių investicijų gauti aukščiausios kokybės studijas, ypač dabartiniu neapibrėžtumo laikotarpiu. Kokybiškos magistrantūros studijos sukuria vertę ir atsiperka – darbdaviai  vertina žinias, versle pritaikomus įgūdžius, platesnį absolventų požiūrį ir ambiciją siekti daugiau. Statistika rodo, kad 98 proc. mūsų absolventų dirba pagal specialybę, absoliuti dauguma darbą randa dar studijų metais arba iškart po jų.

Esame tikri dėl sėkmingos savo studentų karjeros, todėl drąsiai investuojame į būsimus studentus ir siūlome tokią studijų finansavimo galimybę”, – pilotinį projektą pristato dr. Dalius Misiūnas, ISM universiteto rektorius.

Šiemet galimybe pasinaudoti naująja studijų finansavimo forma turės dešimt būsimųjų ISM tarptautinės magistrantūros studentų. Jie bus atrinkti konkurso būdu. ISM universitetas studentams teiks visapusišką pagalbą – Karjeros centras teiks individualias konsultacijas įdarbinimo klausimais, darbo pasiūlymus, patars, kaip gerai pasirodyti darbo pokalbių metu.

„Šis projektas suteiks papildomas galimybes gauti aukščiausios kokybės tarptautinį išsilavinimą čia, Lietuvoje. Kviečiame dėstytojus iš prestižinių universitetų, rengdami programas remiamės tokių aukštųjų mokyklų kaip Harvardas patirtimi, o šiuo projektu atnešame dar daugiau užsienio patirties į Lietuvos švietimo sistemą. Šią inovatyvią studijų finansavimo formą regione siūlome pirmieji”, – sako dr. D. Misiūnas.

Pilotiniam projektui pasiteisinus, toks studijų finansavimo modelis galėtų būti pasiūlytas ir platesniam studentų ratui. Pirmieji panašius finansavimo modelius, kai universitetai savo lėšomis garantuoja savo absolventų sėkmę, pradėjo taikyti JAV universitetai.

ISM universiteto duomenys rodo, kad magistrantūros studijas renkasi ne tik ką tik studijas baigę bakalauro studentai, bet ir jau keletą metų darbo patirties turintys specialistai, norintys gauti konkrečių žinių. Verslo studijomis vis labiau domisi ir tokių krypčių, kaip medicina, inžinerija ar IT ekspertai, kurie galvodami apie karjeros pokytį bei vadovaujančias pozicijas, siekia įgyti vadybinių kompetencijų.

Remiantis Vyriausybės strateginės analizės centro duomenimis, ISM magistrantūros studentai uždirba 80 proc. daugiau nei kitų universitetų absolventai.*

Parašykite komentarą