Licencijuota „McDonald’s“ plėtotoja „Premier Capital“ 2019 m. uždirbo 28 mln. Eur ikimokestinio pelno

  • Šešiose rinkose aptarnautas rekordinis kiekis lankytojų – 131 mln.

„Premier Capital plc“, Maltos kapitalo licencijuota „McDonald’s“ prekės ženklo plėtotoja šešiose Europos rinkose, paskelbė 2019 m. gruodžio 31 d. pasibaigusiais finansiniais metais uždirbusi 28 mln. Eur ikimokestinio pelno (2018 m. buvo uždirbta 23 mln. Eur).

Ankstesniais metais grupė užfiksavo 16,2 % didesnę apyvartą – jos pajamos siekė 341 mln. Eur. Daugiau nei 8 800 darbuotojų, dirbančių 156 restoranuose Estijoje, Graikijoje, Latvijoje, Lietuvoje, Maltoje ir Rumunijoje, dėka „Premier Capital“ pernai aptarnavo 131 mln. lankytojų – 11 mln. daugiau nei 2018 m., taip dar kartą pagerindama grupės aptarnautų lankytojų rekordą.

Ženklus ir spartesnis augimas nei 2018 m. užfiksuotas visose rinkose, o didžiausias pasiektas Graikijoje (23,4 %), po kurios sekė Rumunija (18,7 %), Latvija (12,2 %), Lietuva (10,1 %), Estija (8,2 %) ir Malta (7,6 %). Pernai „Premier Capital“ atidarė 12 naujų restoranų: septynis Rumunijoje, po vieną Lietuvoje ir Latvijoje ir tris Graikijoje. Visame tinkle buvo uždaryti du restoranai. Dar 32 restoranai buvo atnaujinti, kad galėtų teikti naujausias „McDonald’s“ paslaugas, pasitelkiant skaitmenines platformas, leidžiančias teikti aptarnavimą prie staliukų ir įdiegti savitarnos kioskus. Šiuo metu jau atnaujinti 97 tinklo restoranai. 2019 m. pabaigoje 87 restoranuose veikė „McDelivery“ paslauga.

2020 m. „Premier Capital plc“ perspektyvas paveikė COVID-19 pandemija. Per paskutines kelias savaites  „McDonald‘s“ restoranų veikla rinkose, kuriose veikia „Premier Capital“, buvo apribota pagal vietinių sveikatos institucijų reikalavimus. Kai kurie restoranai buvo uždaryti, bet didžioji dalis ir toliau veikia bei  siūlo maistą išsinešti ar naudotis ,,McDrive“ ir „McDelivery“ paslaugomis. „Premier Capital“ taiko griežtas išlaidų ribojimo priemones, nuolat koreguojamas ir peržiūrimas biudžetas, o dauguma kapitalo išlaidų buvo atidėta. 2020 m. pradžioje grupė planavo per šiuos metus atidaryti 12 naujų restoranų, šiuo metu šis skaičius sumažintas iki penkių.

„Puikius 2019 m. rezultatus lėmė tai, kad mūsų komandos viršijo savo planus, vykdydamos konkrečioms rinkoms numatytas verslo augimo strategijas“, – teigė „Premier Capital“ generalinis direktorius Victor Tedesco. – „Jos mums leido pradėti stiprų pagrindą 2020 m. Buvome gerai pasiruošę greitai imtis būtinų veiksmų – taupyti pinigus, stabilizuoti operacijas ir kiek įmanoma išsaugoti pajamas, nesukeliant pavojaus mūsų darbuotojų ir lankytojų sveikatai bei saugumui. Mūsų aukščiausios vadovybės komanda akylai stebi kiekvieną verslo padalinį – nuo žmogiškųjų išteklių iki operacijų ir tiekimo grandinės – nuolat palaikydama ryšį su mūsų žmonėmis ir teikdama jiems pagalbą.“

„Tokiu laikotarpiu esame pasiryžę būti su bendruomenėmis, kuriose vykdome veiklą, greitai ir saugiai tiekti maistą savo lankytojams. Rodome padėką priešakinėse linijose dirbantiems darbuotojams už jų ryžtą ir svarbų atliekamą darbą. Laukdami atsigavimo pradžios sutelkėme dėmesį į prisitaikymą prie besikeičiančios vartotojų elgsenos ir lūkesčių – bandome suprasti, kaip geriausiai išnaudoti turimus išteklius verslo, mūsų žmonių ir lankytojų naudai, ir stengiamės pastebėti galimybes, kurias atneša visiškai naujo pobūdžio ekonomika“, – sako Victor Tedesco.

Nuotraukos antraštė:

2019 m. „Premier Capital plc“ užfiksavo 16,2 % didesnę apyvartą – jos pajamos siekė 341 mln. Eur.

Apie „Premier Capital“

„Premier Capital plc“ yra licencijuota „McDonald‘s“ prekės ženklo plėtotoja Estijoje, Graikijoje, Latvijoje, Lietuvoje, Maltoje ir Rumunijoje. 2020 m. gegužę „Premier Capital“ valdė 156 restoranus, įskaitant „McDrive“ ir „McCafe“ paslaugas teikiančias vietas, o 8 800 šiuose restoranuose dirbančių darbuotojų kasmet aptarnauja daugiau nei 131 mln. lankytojų.

„Premier Capital plc“ priklauso „Hili Ventures“ bendrovių grupei, kuri įvairiose rinkose bendradarbiauja su „McDonald‘s“ ir „Apple“ prekių ženklais, taip pat veikia logistikos, inžinerijos, nekilnojamojo turto, technologijų, apgyvendinimo paslaugų  ir nuomos srityse. Grupė veikia 10 šalių Vidurio ir Rytų Europoje bei Šiaurės Afrikoje, jos komandą sudaro 9 500 žmonių. „Hili Ventures“ didžiuojasi bendradarbiaudama su tokiais partneriais kaip CMA CGM, IBM, „Konecranes“, „Lenovo“, „Microsoft“, NCR, „Peterson“, „Diebold Nixdorf“ ir daugybe kitų pasaulinių prekės ženklų.

 

 

Parašykite komentarą