Prezidentas padėkojo mokytojams už priesaiką skleisti žinias bet kokiomis sąlygomis

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda Katedros aikštėje vykusiame akcijos „Padėkok mokytojui – duok penkis“ finale tarė ačiū ypač svarbiems žmonėms visų mūsų gyvenime – mokytojams.

„Mokytojai neduoda Hipokrato priesaikos kaip medikai, tačiau yra lygiai taip pat davę ją savo širdyje – skleisti žinias savo mokiniams bet kokiomis aplinkybėmis, net pačiomis nepalankiausiomis. Jie šį darbą atliko puikiai, garbingai, neskaičiuodami nei jėgų, nei darbo valandų. Šie mėnesiai buvo labai įdomūs, o juk jokiuose vadovėliuose ar instrukcijose nebuvo aprašyta, kaip elgtis šioje unikalioje situacijoje“, – sakė šalies vadovas, mokytojus pavadinęs herojais ir už egzaminą, kurį jiems teko išlaikyti krizės metu, skyręs aukščiausią pažymį. 

Pasak šalies vadovo, šis sudėtingas karantino laikotarpis dar kartą priminė tėveliams, kiek kantrybės ir atsidavimo savo profesijai turi jų vaikų mokytojai. Kiek lankstumo ir gebėjimo improvizuoti jiems reikėjo kasdieną, kad atokiausiame Lietuvos kampelyje vaikas ne tik galėtų mokytis, bet ir jaustis saugus, jausti mokytojo petį.

Pandemijos iššūkių laikotarpis visiems ugdymosi proceso dalyviams įrodė, kad mokykla nėra tik pastatas. Prezidento teigimu, virusui apėmus pasaulį mokyklos neužsidarė, užsivėrė tik pastatai. Ugdymas tęsėsi, nes mokytojai nežinomybės, įtampos, milžiniškai išaugusių krūvių ir lūkesčių fone visi nuoširdžiai darė viena – nesiliovė ieškoję būdų čia ir dabar būti savo mokiniams vedliais žinių pasaulyje. Išbandė įvairiausias virtualių pamokų formas ir jau pradėjo mąstyti į priekį – ne tik apie nuotolinį, bet ir apie mišrų ugdymą, ieškodami geriausio tradicinio ir virtualaus ugdymo santykio.

Šalies vadovas palinkėjo mokytojams sėkmės užbaigiant šiuos mokslo metus, organizuojant brandos egzaminus ir vertinant abiturientų žinias.

Akciją „Padėkok mokytojui – duok penkis“ paskelbė karantino metu prasidėjęs LRT „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ specialusis projektas „Įdomiosios pamokos“, kuriame vaikus įvairiausių naudingų dalykų neįprastu formatu mokė ne tik pedagogai, bet ir įvairių sričių profesionalai, scenos žvaigždės. Vaikai buvo kviečiami ant delno užsirašyti žodį „Ačiū“ ir padėkoti savo mokytojams, treneriams, būrelių vadovams – tiems, kas laiką karantine ir nuotolinį mokymąsi padarė lengvesnį ir paprastesnį. Finaliniu akcijos akcentu tapo Katedros aikštėje iš atsiųstų padėkų (kadrų) sukonstruota milžiniška mozaika – akcijos ženklu tapęs delnas su žodžiu „Ačiū“.

Parašykite komentarą