Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisija siūlo svarstyti galimybę perduoti aviacijos sporto naudojamą turtą Krašto apsaugos ministerijai

2020 m. gegužės 28 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Gegužės 27 d. posėdyje Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisija (JSRK) aptarė su aviacijos sporto turto naudojimu susijusius klausimus ir nusprendė siūlyti Vyriausybei įvertinti galimybę šį turtą patikėjimo teise perduoti Krašto apsaugos ministerijai. Komisija taip pat kreipsis į Vyriausybę ragindama kuo skubiau patvirtinti valstybės turto perdavimo patikėjimo teise ir savivaldybių nuosavybėn tvarką.

JSRK, atsižvelgdama į Lietuvos akrobatinio skraidymo federacijos išdėstytas aplinkybes bei išklausiusi posėdyje dalyvavusių Vyriausybės, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, Lietuvos savivaldybių, Lietuvos savivaldybių sporto padalinių vadovų asociacijų atstovų, nusprendė siūlyti Vyriausybei, bendradarbiaujant su aviacijos sportą plėtojančiomis sporto federacijomis ir kitomis suinteresuotomis institucijomis ir organizacijomis, aptarti su aviacijos sporto turto tolesniu naudojimu susijusius klausimus, taip pat įvertinti galimybę šį turtą patikėjimo teise perduoti Krašto apsaugos ministerijai.

Komisija taip pat kreipsis į Vyriausybę ragindama kuo skubiau patvirtinti valstybės turto perdavimo patikėjimo teise ir savivaldybių nuosavybėn tvarką siekiant sudaryti sąlygas tikslingam minėto turto panaudojimui.

 

Komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas, tel. (8 5) 239 6653

Parengė

Seimo kanceliarijos patarėja Jurgita Petniūnaitė, tel. (8 5) 239 6177

Parašykite komentarą