Gyventojai jau gali savarankiškai apsidrausti Covid-19 draudimu

Koronavirusui nesitraukiant iš Lietuvos, o specialistams baiminantis antros susirgimų bangos, ne gyvybės draudimo bendrovė „Compensa Vienna Insurance Group“ siūlo apsidrausti nuo koronavirusinės infekcijos (Covid-19). Draudimas reikštų finansinę paramą susirgusiems ir į ligoninę patekusiems gyventojams.

„Pasiūlyti apsidrausti nuo naujojo koronaviruso sukeliamos ligos nusprendėme reaguodami į klientų išsakytą poreikį. Vos tik Covid-19 pradėjus plisti pasaulyje, jie ėmė teirautis draudimo, kuris suteiktų finansinę pagalbą sunkiai susirgus šia liga. Šis poreikis, o kartu – ir klientų užklausų skaičius, nuolat augo. Būtent tai nulėmė mūsų sprendimą suteikti galimybę apsidrausti nuo šios naujos rizikos ir taip padėti gyventojams jaustis saugesniems šiuo neapibrėžtumo laikotarpiu“, – sako Linas Laugalis, „Compensa Vienna Insurance Group“ Produktų ir rizikos vertinimo departamento vadovas.

Kaip pastebi L. Laugalis, Covid-19 liga paveikia tiek konkretų žmogų, tiek ir jo artimuosius. Susirgusiajam grįžus iš ligoninės gali prireikti tolimesnio gydymo bei saviizoliacijos. Saviizoliuotis gali tekti ir kontaktą su juo turėjusiems artimiesiems. Visa tai  reiškia ne tik didelį stresą, bet ir galimą pajamų netekimą ar papildomas išlaidas – nuo vaistų bei vitaminų iki produktų pristatymo į namus ar saviizoliacijai pasirinktą užmiesčio sodybą. Tad finansiniai sprendimai, leidžiantys disponuoti papildomomis lėšomis ir taip lengviau išspręsti kylančius iššūkius, tampa itin aktualūs.

Draudimą nuo naujojo koronaviruso sukeliamos ligos, kaip papildomą riziką, gali pasirinkti visi klientai, sudarantys bet kurią metinę sutartį: nelaimingų atsitikimų, gyventojų turto, privalomojo vairuotojų civilinės atsakomybės ar KASKO draudimo. Ta pačia sutartimi galima apdrausti tiek save, tiek ir savo artimuosius – šeimos narius ar giminaičius. Netrukus bendrovė kartu su partneriais planuoja pristatyti dar vieną šio draudimo variantą – sprendimą tiems klientams, kurie norėtų apsidrausti vien tik nuo Covid-19.

Draudžiamojo įvykio atveju – kitaip tariant, jei apdraustasis suserga ir yra hospitalizuojamas gydymo įstaigoje – jam išmokama draudimo išmoka. Ji mokama net ir tuo atveju, jei hospitalizacija truko vieną dieną. Išmokai gauti tereikės pateikti diagnozę ir hospitalizacijos faktą patvirtinančius dokumentus.

Apdrausti savo darbuotojus Covid-19 draudimu jau kurį laiką gali ir verslo įmonės.

„Compensa Vienna Insurance Group“ yra Lietuvoje registruota akcinė draudimo bendrovė, kuri nuo 2016 m. sausio 1 d. pradėjo veiklą Baltijos šalyse. Iki 2016 m. Lietuvoje veikė Lenkijos ne gyvybės draudimo bendrovės „Compensa TU S.A. Vienna Insurance Group“ Lietuvos filialas, kuris veiklą šalyje vykdė nuo 2010 m.

Parašykite komentarą