J. Narkevič: Lietuvos miestuose ir miesteliuose gerės gatvių dangos

Iš Vyriausybės skirtų 150 mln. eurų valstybinės ir vietinės reikšmės kelių infrastruktūrai gerinti, ministro Jaroslavo Narkevič įsakymu  iki 39 mln. eurų padidintas finansavimas šalies kelių ir gatvių remontui. 

Antruoju lėšų skirstymo etapu prioritetas teikiamas tiems kelių objektams, kurie atitinka Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių plano lėšų valstybinės ir vietinės reikšmės kelių rekonstrukcijos, taisymo (remonto) darbams paskirstymo ir naudojimo tvarkos apraše nustatytus reikalavimus ir kurių viešieji pirkimai darbams įsigyti planuojami baigti iki šių metų liepos 1d. 

Numanoma, kad daugelio Lietuvos miestų ir miestelių gyventojai dar šiais metais galės džiaugtis geresne infrastruktūra. Tarp kitų finansavimas skirtas Alytaus miesto Naujajai gatvei remontuoti, Druskininkų Gardino gatvei, Veisiejų Jaunimo gatvei, Lazdijų Dzūkų gatvei, Žiežmarių Melioratorių gatvei, Šėtos miestelio Turgaus gatvei, Utenos Aukštakalnio gatvei, Dusetų Liepų gatvei, Aukštadvario Dariaus ir Girėno gatvei, Deltuvos miestelio Kaštonų gatvės remontui. 

Taip pat skirta 8,5 mln. eurų Lietuvos automobilių kelių direkcijos valdomų valstybinės reikšmės rajoninių žvyrkelių dangos stiprinimo darbams finansuoti. 

Lėšos yra skiriamos įgyvendinant Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planą. Finansuotinus kelių objektus atrinko Susisiekimo ministerijos sudaryta Valstybinės ir vietinės reikšmės kelių objektų, finansuojamų iš Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių plano lėšų, atrankos komisija.

Parašykite komentarą